Namnet är inte riktigt klart och lokalen ska få sig ett ansiktslyft inför öppningen den 6 juni. Krögarparet kämpar med att måla och inreda lokalen som senast huserade ett glasskafé. Dessförinnan har varit både korvkiosk, finkrog och thairestaurang. De grälla färgerna ersätts med sobert svart och de nya möblerna går i mörka toner. En del köksutrustning ingår i hyran, men inte tillräckligt.
– Vi investerar mycket. Vi har köpt köksutrustning, möbler och en ny kaffemaskin, säger Agne Zakarauskaite Landin.
Paret kommer att jobba växelvis i bistron och på restaurangen.
– Vi delar på oss så att en är i Rejmyre och en i Katrineholm. Det är lättare för oss som familj när en jobbar närmare hemmet och barnen, säger Ceith Landin.
– Jag tänker att jag mestadels kommer sköta bistron. Det är inte lika avancerad matlagning som i Rejmyre, säger Agne Zakarauskaite Landin.
Ceith Landin är kock och har drivit Rejmyre gästgifveri tillsammans med sin hustru sedan 2015. Hon flyttade till Sverige 2007 och hade då jobbat som servitris i hemlandet Litauen. Paret har två barn, två och fyra år gamla, så det är ett pussel som ska läggas för att allt ska gå ihop. Men när de fick chansen på Stortorget valde de att satsa.
– Vi är jättetacksamma, vi har velat hyra den här lokalen i flera år. Vi har ett rivningskontrakt till sista augusti 2019, säger Ceith Landin.
– Man behöver en annan bärande verksamhet för att kunna få ihop ekonomin. Rejmyre gestgifveri har fungerat fem månader om året, resterande sju månader har vi minusresultat. Det är ingen överraskning för oss, så var det för tidigare ägare också. Drömmen vore att utöka restaurangverksamheten med ett hotell.
Bistron öppnar ungefär samtidigt som två andra nya restauranger i Katrineholm, Pinchos och Stadsparken.
– Det är kul för Katrineholm. Ju fler restauranger desto bättre, säger Ceith Landin.