– Intresset för verksamheten finns onekligen och spännande samarbetsövningar har verkligen gått hem, säger Franz Svedenberg som tillsammans med Jonathan Stjernlöf ansvarat för den försöksverksamhet som pågått i tre lokaler på Lindengymnasiet.
– Deltagarna har kostnadsfritt fått testa på den här nya formen av rollspel, fortsätter Jonathan Stjernläf och berättar att Katrineholms kommun avsatt ekonomiska medel för fritidsaktiviteten.
– Verksamheten kommer att utvärderas efter julledigheten och jag tror att Escape Room har kommit till Katrineholm för att stanna, säger Franz Svedenberg.
Det tror också Ebba Ljunggren-Heurlén och Maria Ejdvinsson som testade verksamheten tillsammans med sina mammor, Emma Ljunggren och Jenny Ejdvinsson.
– Vi vet inte riktigt vad som väntar oss i upplevelserummet, men vi vet att vi ska lösa en uppgift tillsammans, säger Ebba Ljunggren-Heurlén minuterna innan dörren till det hemliga rummet öppnades.
För kvartetten och alla övriga som deltog i försöksverksamheten handlade uppdraget om att hitta ett botemedel mo zombiesmitta.
Försöket med Escape room var inriktat till två olika åldersgrupper. En för barn i åldern 8-11 år och den andra för ungdomar mellan 12-16 år.
– Svårighetsgraden varierade men gemensamt för de olika grupperna var att tillsammans lösa problem under max en timmes tid, säger Jonathan Stjernlöf som poängterade att Escape room är befriat från fysiska aktíviteter.
– Det här ett mentalt rollspel där baskunskaper från skolan spelar en avgörande roll.