Det är lunchtid och på förskolan Stavstugans sex avdelningar är det dukat till fest med fina servetter, sugrör i glasen och serpentiner. Förrätten är serverad, hemlagade tunnbrödsrullar med kalkon.
‒Jag vill en till. Det är fest! hojtar Ghyath Alahmad förtjust.
‒Det är för att vi har så god mat som Anna lagar, förklarar Sadiya Mahad.
Förstekocken Anna Frisell pilar som sambandsgeneral mellan avdelningarna för att se till att alla gäster blir mätta och belåtna. Hon är väldig glad över finalplatsen i Arlas tävling.
‒Det är jätteroligt att få uppskattningen och det här är matglädje för barnen. Vi gör nästintill allt från grunden och barnen är delaktiga. Minst en gång i veckan får de vara med i köket. Det ger ett självförtroende och en glädje som är fantastisk, säger hon.
Till huvudrätt vankas det lammfärsbiffar med ungsbakad potatis och rödbets tsatziki och på köksbänken väntar glasspannacotta och honungsmelon.
Med under måltiden är Sofia Gunnmo från Arla och Sofia Gunnmo som är kock på Tessins förskola som vann i fjol.
‒Det handlar om att lyfta fram hjältarna i köket och det handlar inte bara om maten utan även måltidspedagogiken. Här på Stavstugan finns från jord till bord-tanken, säger Sofia Gunnmo.
De små matgästerna på Stavstugan äter med frisk aptit och det är den finaste vinst en finalist kan få.