Flera lärare har slutat på vårdprogrammet

Personal och elever på Katrineholms tekniska college (KTC) oroar sig för den senaste tidens lärartapp och undrar hur det påverkar utbildningen. Rektor David Rytter är också bekymrad och säger att skolan utreder saken.

David Rytter, rektor på KTC.

David Rytter, rektor på KTC.

Foto: Fotograf saknas!

Övrigt2018-12-21 05:00

På kort tid har fem lärare sagt upp sig från KTC:s vårdprogram. Enligt källor Kuriren pratat med finns det en oro hos både lärare och elever över vad som händer med utbildningen. Ordföranden för Lärarnas riksförbund i Katrineholm, Alexander Broberg, har lämnat in en skriftlig fråga till KTC:s rektor, David Rytter. I den undrar fackförbundet om orsakerna till personalflykten och vilka åtgärder ledningen tänker ta för att motverka att fler lärare slutar.

– Arbetsgivaren måste göra en analys. Den här terminen är det fyra som har sagt upp sig och en som slutade i början av terminen. Vi vill veta vad det beror på, säger Alexander Broberg.

David Rytter, rektor på KTC, säger att det kan finnas flera olika anledningar till varför lärare säger upp sig.

– Generellt sett är det en hög personalomsättning i lärarkåren. Som rektor märker jag också att många drar i samma folk. Man behöver kompetenta sjuksköterskor i kommun och landsting. Sedan behöver jag den kompetensen för att utbilda nya medarbetare till dem. Det blir lite moment 22.

Han säger att skolan påbörjat ett analysarbete om vad personalomsättningen beror på.

– Vi har kopplat in HR (human resources) som ska genomföra enskilda intervjuer med hela arbetslaget. Det är angeläget att utreda personalomsättningen och hur det påverkar medarbetarna.

David Rytter säger att han är angelägen om att utredningen ska bli klar så snart som möjligt.

– De sista intervjutiderna är i mitten av januari eftersom vi går på en julferie. Tanken är att den mynnar ut i någon form av handlingsplan som beskriver de åtgärder som kan behövas sättas in. Dels för att minska ytterligare personaltapp men också för att främja måendet i arbetsgruppen.

Att skolan haft problem är inte något nytt. Rektor har en annan bild – och en plan

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!