Dick Andersson driver "Ditt skafferi" och har så gjort sedan 2003 då han lämnade Hotellet i Vingåker för att pröva lyckan i Högsjö.
För ett par år sedan tog serveringen en ny riktning, och blev en laktosfri restaurang. Ett drag som blev både bu och bä, kan Andersson summera.
Andersson berättar att en del gäster har varit skeptiska att äta mat som är laktosfri, eftersom man trott att den smakar annorlunda, och även okunskap om vad laktosintolerans är har blivit något av en hämsko för Andersson. Så för att möta det eventuella motstånd som finns mot laktosfritt finns det numera båda sorter på menyn och julbordet, berättar han.
Att få det att gå runt i en förhållandevis lite ort som Högsjö kräver uppfinningsrikedom och förmågan att våga pröva nya inslag. Ett sådant är dottern Alice Anderssons handgjorda praliner som vunnit en publik. Men sommaren är ingen säsong för finchoklad utan det är till hösten som hon skapar sina praliner igen.
Att erbjuda supé i samband med föreställningar av Högsjö kultur- och teatergrupp kommer att fortsätta, slår Andersson fast. Han har dessutom busslaster i samband med Hjalmars revy i Brevens bruk, och till hösten blir det ett samarbete med Tunnbinderiet med whiskeyprovning.
Men med chokladtillverkningen lagd på is under sommaren, vad göra då?
Sommar är lika med värme är lika med glass för många. Sagt och gjort. Andersson tog kontakt med glassbolaget i halländska Slöinge och fick reda på att glassfrossa är en sällan sedd idé om att för ett pris kunna äta så mycket glass med tillbehör som man bara orkar.
Så nu står detta på menyn, och Andersson konstaterar att det är en chansning som han först senare får pejl på om det kommer att bära sig, men att man måste våga satsa för att vinna.
Han betonar att man inte kan räkna med att det ska slå direkt utan det får ta en tid för att så att säga smälta in i folks medvetanden.
I sommartider är det faktiskt så att han har gäster som i stället för att äta varm mat satsar på glassfrossan som lunch, säger han med ett skratt.