Thomas Neuendorf tar emot utanför en av anläggningens pampiga, vitrappade byggnader. Längs en hussida står enorma, vita hortensior i en stor rabatt.

Han är vd för Båsenberga hotell och konferens och har ansvar för ekonomi och kunder. Men som för många företagare är det naturligt att han blir en allt i allo.

– Jag gör allt från att byta glödlampor och skotta snö till att hitta en levande björk att löva med till bröllopet vi har här nästa vecka, säger han.

Artikelbild

Thomas Neuendorf tycker att svenskt näringsliv verkar må bra. Trots stor erfarenhet från att arbeta utomlands menar han att Sverige på många sätt ändå har ett bra företagarklimat.

– Vi har ett transparent samhälle med tydliga regelverk. Det är viktigt, säger han.

Thomas Neuendorf och hustrun Maria Rundberg har drivit företaget i 13 år. De köpte anläggningen för 10 miljoner och renoverade den för 20 miljoner.

– När vi är här jobbar vi. När vi inte är här jobbar vi, sammanfattar han arbetsbördan.

Artikelbild

Paret har arbetat träget för att utveckla företaget. Och det har gått bra.

– Kronan är svag just nu. Vissa gillar det - andra inte. Men i min bransch är det bra. Utländska turister tycker att det blir billigt att besöka Sverige, säger han.

Artikelbild

Vingåker golfklubb ligger granne med anläggningen. Förutom golfgästerna är det lugnt på anläggningen under sommaren.

Thomas Neuendorf föddes i Stockholm av tyska föräldrar som kom till Sverige på 1950-talet.

Som ung studerade han ekonomi på universitetet jobbade extra med att köra buss och taxi. Han drömde om att bli pilot. Eller hotelldirektör.

Artikelbild

På Fritidsresor arbetade han i bland annat Spanien, Portugal, Sri Lanka och USA under flera år. Sen blev han personalchef.

I trettioårsåldern bestämde han sig för att lära sig hotellbranschen på riktigt.

Artikelbild

Från 1877 var Båsenberga en fattiggård med 60 till 70 hjon som arbetade i jordbruket efter egen förmåga. Lön var en egen säng, regelbundna tider och en bibel att läsa. Så är det inte längre. På Båsenberga konferens och hotell är många anställda unga och arbetar deltid. "Om rätten till heltid blir verklighet skulle hela branschen gå i konkurs. Vi är beroende av att kunna ha många timanställda", säger Thomas Neuendorf. Han tycker att folk i allmänhet är flitiga. "Men det måste löna sig att jobba", säger Thomas Neuendorf. Pensionen ska spegla hur mycket en människa har arbetat i sitt liv. En person som levt på bidrag större delen av sitt liv bör inte ha samma pension som den som arbetat ett helt liv.

Det ledde honom till chefsjobb på stora hotellkedjor. På Saltzburger Hof i Österrike bodde han under sex år.

Thomas Neuendorf tycker att näringslivet är den ekonomiska motorn i Sverige.

Artikelbild

– Ju bättre det går för företagen i Sverige desto mer sysselsättning och skatteunderlag har staten. Om näringslivet är hönan så är välfärden ägget, säger han.

Han tar Grekland som exempel. Där tjänar en del folk pengar men deras skattesystem fungerar inte. Och se hur det har gått.

– Politikerna har ju egentligen inte en enda krona. De säger "vår budget" men det är ju skattepengarna, allas våra pengar, säger han.

Han menar att det bland politiker ofta finns en okunskap om företagares verklighet.

[fakta nr="2"]

– Ambitionen är det inget fel på. De har sin partibok som de sympatiserar med och de vill förändra saker. Men när de väl tar ett beslut blir det i slutänden något annat som styr. Partipiskan kanske, säger han.

Thomas Neuendorf tycker att det borde vara enklare för företagare att bedriva sin verksamhet. Lägre krav på administration och att en del lagstiftning görs om.

– Om en anställd blir sjukskriven kan detta bli oerhört kostsamt för företaget. Jag tycker att vi ska utveckla sättet vi använder försäkringar på. Om en person skadar sig på fritiden och blir sjukskriven 14 dagar borde en privat försäkring stå för ersättningen i stället för att arbetsgivaren ska stå för det, säger han.

Han har låga förväntningar på att valet i september kommer att innebära några större förändringar.

– Jag vet att politiker och tjänstemän vill väl. Men det bästa är om de petar så lite som möjligt i hur vi egenföretagare ska sköta vårt arbete. Det är som att de försöker kratta manegen åt oss. De krattar och krattar och sedan ska vi företagare stå för föreställningen. Så enkelt är det inte, säger han.

Det är viktigt att locka yngre entreprenörer att våga satsa. Krångliga regelverk kan skrämma bort.

– Politikerna säger varje val att de ska göra det enklare för företagare. Det verkar aldrig hända, säger han.

Konferensdelen står för ungefär 75 procent av företagets intäkter. Kunderna är ofta myndigheter och höga tjänstemän med mycket ansvar. Exempelvis Försvarshögskolan genomför sina ledarskapsutbildningar här.

Övriga delen av intäkterna kommer från hotellet och olika evenemang. Och golfgäster då anläggningen ligger precis bredvid Vingåker golfklubb.

Thomas Neuendorf visar runt. Det är hustrun som förutom arbetet med personal och reception står för inredningen. Engelskt gods möter enkelt och skirt i ljusa färger, pärlspont och vackra tapeter.

I en svit hejdar han sig från att vika ihop en pläd som ligger draperad över sängen.

– Det är inte jag som bestämmer hur det ska se ut, ler han.

Det är många som vill fira sitt bröllop här.

– Bröllop i dag är som en välregisserad bolagsstämma, säger han.

Han tycker att det finns förutfattade meningar om egenföretagare och inkomst.

– De flesta företagare har ordinära löner, säger han.

Många av de anställda på anläggningen är unga. Hotellbranschen är en plantskola för personer inom service. Thomas Neuendorf känner ett ansvar för att hjälpa dem att växa som människor.

Han sträcker fram handflatorna och visar.

– Man brukar tala om frihet under ansvar. Ansvar och befogenhet hänger ihop. Ju mer befogenhet en person får desto mer ansvar är den beredd att ta. Ett vanligt problem på arbetsplatser är att människor får mycket ansvar men lite befogenhet, säger Thomas Neuendorf.

Han vet vad han talar om. Under flera år arbetade han med att få "problemhotell" på fötter som sedan blev framgångsrika.

– När verksamhet inte fungerar beror det till syvende och sist på chefen, säger han.

Det är mötet med alla spännande människor som får honom att trivas i branschen. Under samtalets gång återkommer han ofta till vikten av nöjda kunder. Han menar att det är nöjda kunder som är nyckeln till långsiktig framgång.

– Min drivkraft är nöjda kunder och god lönsamhet. Annars kan vi lägga ner. Att vara företagare och inte tjäna pengar? Det kan vi glömma, säger Thomas Neuendorf.