Tidigare i veckan lanserades det nya partiet, Alternativ för Sverige, och partiledaren Gustav Kasselstrand klev fram i rampljuset. Han var tidigare SDU-ordföranden som tillsammans med SDU:s förbundsordförande Jessica Ohlson uteslöts ur SD på grund av en intern maktstrid.

Jessica Ohlson, biträdande jurist som är verksam på familjens advokatbyrå i Nyköping, kliver in som partisekreterare i det nya partiet.

I partistyrelsen återfinns flera före detta aktiva Sverigedemokrater men även en före detta moderat pressekreterare.

Många flyktingar tackar Sverige genom att faktiskt utnyttja oss

De har yrkestitlar som it-chef, läkare, företagare, ingenjörer och enas nu i sitt gemensamma missnöje med SD.

– SD har ju spelat ut sin roll och vill enbart framstå som positiva numera för att behålla sina uppdrag. SD prioriterar kontakter med näringslivet och Moderaterna i stället för att vara invandringskritiska, hävdar Jessica Ohlson.

Finns det verkligen plats för flera främlingsfientliga partier?

– Det finns ett stort missnöje internt inom SD över toppstyrningen inom partiet. Vi väntar fler avhopp och förbereder rekrytering av före detta medlemmar.

– Vår ambition att bygga ett parti av människor som arbetar med politik av lojalitetsplikt till folket. Inte av intresse för pengar och status.

Idag finns det inget parti som vill ha mer invandring, bortsett från möjligen Miljöpartiet men den frågan driver de inte i regeringsställning, hävdar Ohlson.

– De flesta partier är invandringskritiska men vi är det enda partiet som har en lösning. Politik handlar om att prioritera hur pengar ska användas för medborgarnas bästa.

– Det är bara att gå ut i samhället och se hur det ser ut, där många flyktingar tackar Sverige genom att faktiskt utnyttja oss, leva på bidrag i åratal och aldrig lära sig svenska. Samtidigt som pensionärer svälter.

– Lyxen inne på anstalterna måste få ett slut, interner har egen tv, får god mat och kan till och med bjudas på underhållning av artister samtidigt som förlossningsvården i Norrland stänger.

USA har hårda långa straff, till och med dödstraff, men brottsligheten minskar inte. Du föredrar inte fördelningspolitik och rehabilitering istället för att ställa grupp mot grupp?

– Nej, vi vet att återfallstatistiken är hög. Men internering förhindrar åtminstone dem från att begå brott under lång tid. Vi måste prioritera och föredrar att de utför samhällsnytta, som att klottersanera och städa, vilket är en form av rehabilitering.

Nummer ett på partiets lista är införandet av en återvandringsmyndighet som ska ompröva alla uppehållstillstånd som getts efter 2000, ungefär 350 000.

De som begått brott, ljugit, bara levt på bidrag och inte lärt sig svenska ska utvisas. Även uppåt 50 000 illegala invandrare ska utvisas samtidigt som asylstopp införs.

Men du får väl själv rätt bra betalt när du som jurist jobbar med asylärenden för Migrationsverket?

– Ja, men vår advokatbyrå sysslar inte enbart med asylärenden, som uppgår till 5 procent av alla ärenden. Jag arbetar mest med tvistemål.

Vad anser du om andra extrempartier till höger om Sverigedemokraterna, som NMR?

– Jag har ingen djupare uppfattning om dem.