Hägglund tog över ansvaret för utredningen på måndagsmorgonen. Då fick han också namn på en person som av någon anledning misstänktes ha iscensatt explosionen tidigt på söndagsmorgonen.

– Det fanns säkert grund för misstankarna. Jag har inte tagit del av de handlingarna än, säger Hägglund.

Han avslöjar inte om den utpekade misstänkte finns med bland det 20-tal personer som hittills förhörts.

– Jag kan inte uttala mig alls om det i nuläget. Jag kan ännu inte göra en bedömning om den här personen ska finnas kvar som misstänkt.

En kvinna som städade skadades i samband med detonationen. Explosion på O'learys – nationella bombskyddet kallades in

Utredarna har fastställt att det inte finns en naturlig förklaring till smällen inne i sportbaren.

– Det finns ingen naturlig förklaring som till exempel en gasläcka. Det är något som kommer utifrån, det har pratats om granater men jag vet inte. Vi är inte klara med undersökningen av de fynd som gjorts.

Utredningen sysselsätter många poliser vid grova brottsenheten. Det finns övervakningskameror i området som töms på information och ytterligare förhör ska hållas. Skadorna inne på O´Learys blev relativt begränsade.

– Jag tror inte att det var meningen att blåsa ut hela lokalen men det är vad jag tror. I en sån här utredning händer det saker hela tiden. Någon ville att det skulle explodera därinne och jag tror att man har lyckats med det man ville.

Tidigare under sommaren utsattes restaurangerna Choy´s garden och Taco Bar i Nyköping för brandattentat. Ingen har ännu kunnat bindas vid brotten.

– Vi kommer förstås att titta på eventuella likheter med dem. De utredningarna pågår fortfarande, säger Henrik Hägglund.