Lagom till påskhelgens början infann sig också den första riktiga försommarvärmen i Nyköping med omnejd och stora delar av Sverige.

Kvicksilvret visade vid lunchtid på lördagen cirka 20 grader och från i princip klarblå himmel sken solen.

Med slutet på påsklovet och flera röda och lediga dagar i kalendern tog sig många flanörer ut på gågator och promenadstråk och njöt av en efterlängtad värme. Många på promenad hade slagit på stort och även svidat om till shorts eller annan lättare och tunnare klädsel, vädret till ära.

Promenadstråken vid hamnen var välbesökta av fotgängare och vid restaurangers och andra serveringars bord utomhus var det i det närmaste fullsatt.

Även om valborg fortfarande var drygt en vecka bort kunde det konstateras att vintern redan hade rasat ut.

Men skulle man lita på väderleksrapporterna så handlade det bara om att passa på att njuta. SMHI rapporterade om att det redan till dagarna efter påsk skulle bli klart svalare temperaturer, på runt 12-13 grader, något som på lördagen tippades hålla i sig de närmaste tio dagarna. Dock väntas fortsatt inget regn.

SMHI passade även på att utfärda en varning för gräsbrand, inte bara för Sörmland utan för hela södra Sverige, förutom Hallands län, ända upp till trakterna kring Sundsvall.