Det är under tisdagsmorgonen, innan landstingsfullmäktiges möte, som överlämningen ska ske. Då anländer protestledarna Ulla Fernström och Peter Gahnfelt från Katrineholm till Nyköping för att möta de som bestämmer över Kullbergska sjukhuset.
– Då kan det finnas fighters ute i samhället som jag inte känner till och som kanske vill sammanstråla med oss, säger Peter Gahnfelt.
Över 20000 namn har en mängd olika personer hjälpt till att samla in på protestlistor sedan slutet av februari. Gahnfelt själv kallar det för kravlistor med det enkla budskapet: "Vi kräver att Kullbergska sjukhuset blir kvar som akutsjukhus med bibehållen akutsjukvård och narkosberedskap alla tider alla dagar i veckan som nu!"
– Nu hoppas jag att det ger resultat, att de drar tillbaka de här larmen och att narkosberedskapen ska finnas kvar i lugn och ro för framtiden, säger Peter Gahnfelt.
På torsdag den 28 april ska Kullbergska genomföra den omtalade riskanalysen för bland annat narkosberedskapen. Något som Gahnfelt tycker är bra.
– Det är helt riktigt att göra en riskanalys och se över sina arbetsrutiner.
Men Gahnfelt menar att politikerna kan besluta att behålla narkosberedskapen redan innan dess.
– Politikerna kan lägga in sitt veto över de anställda, och kan de ta beslut innan dess så är de tillmötesgående mot medborgarna. Informationen har de om de lyssnar på dem som jobbar med livsuppehållande vård och det är narkosläkarna.