Tanken är att kunderna med hjälp av appen ska kunna handla lokalproducerade matvaror. Appen heter matmötet och släpps under juni månad. Det är John Ramstedt som har stått för IT-tekniken, designen ligger Lena och Amanda Ramstedt bakom. Familjen har mångårig erfarenhet av Kravodling på sin gård, Berga i Österåker och såg ett behov av en mötesplats för kunder och odlare.

Idén till appen föddes runt matbordet i Österåker. Där diskuterade familjen svårigheten att hitta närodlad ekologisk mat. Då föddes den idé som nu är verklighet.

Grunden är att man hämtar en app från någon av apptjänsterna och i den kan säljare lägga upp sina varor och kunderna kan finna närproducerat. Varorna kan enkelt och snabbt betalas via Swish. I Matmötet syns vilka varor som finns tillgängliga just nu.

John Ramstedt, vd för Ramplay, säger i ett pressmeddelande:

– Det här är ett miljövänligt sätt att köpa mat på. Appen ska ge konsumenten möjlighet att få tillgång till matvaror som kan vara svåra att finna i dagligvaruhandeln.

Tanken är också att ge bonden en möjlighet att möta sina kunder utan mellanhänder och att det ska förbättra möjligheten att verka på landsbygden och bidra till utvecklingen av densamma.