– Det här måste vi öva mer på. När vi kommer in i bryggan bara lägger vi ut ackorden säger pianisten Oskar Modig.

Orkestermedlemmarna nickar. De förstår precis vad han menar. Numera repeterar ungdomsrevyn i Pingstkyrkans lokaler sedan nyckeln till den ordinarie replokalen på Inferno gått av.

Hittills har dans, teater och orkester repeterat var och en för sig. Nu ska bitarna sättas ihop.

Artikelbild

Ebba Fransson, Emma Berlin, Mattias Wessman, Arvid Ström, Linnéa Forsberg och Wilma Dahm tar ton i ett innehållsrikt medley.

– Det är nervöst. Nu ska vi få ihop allt till en föreställning, inte bara nummer. Nu blir det på riktigt, säger Emma Berlin, koreograf och dansare.

– Det är nu det roliga börjar, säger skådespelaren Arvid Ström.

Skådespelarna har själva skrivit manus till föreställningen. Till sin hjälp har de också haft före detta revymedlemmen Oliwer Carpman som numera bor på annan ort.

– Vi spånade runt en massa olika teman på kickoffen i mars och ungdomarna beslutade då att temat ska vara det politiska valet. Så det blir en del politik i både sketcherna och låtarna, säger Daniel Karlsson.

Artikelbild

Fabian Ronach har tagit klivet in i ungdomsrevyn.

Skådespelarna och dansarna är bekanta för publiken. Däremot är hela orkestern ny i år. Emil Bjällerhag som spelar bas i orkestern skötte dock rökmaskinen i fjol.

– Det är det som är det fina i det här sammanhanget. Koreografen Emma Berlin är inne på sitt femte år. Hon började i teatergruppen men övergick sedan till dansen redan efter första året. Mattias Wessman blev inkallad som ljudtekniker, sedan spelade han i orkestern i två år. Nu är han skådespelare, berättar Daniel Karlsson.

Nu tar också den fjärde familjemedlemmen i familjen Ronach steget in i revysammanhang. Det är Fabian Ronach som spelar gitarr i ungdomsrevyns orkester.

Mamma Cia, pappa Thomas och storebror Olle är välkända i ansikten i Katrineholmsrevyn. När Fabian Ronach fick frågan om han ville spela med ungdomsrevyn tackade han snabbt ja.

– Det är roligt att de frågade mig och inte genom mina föräldrar eller min bror, säger han.

Han tycker att det är kul att han har lärt känna en massa nya kompisar och att alla har samma intresse.

Producenten Daniel Karlsson har varit med längre, ända sedan starten av ungdomsrevyn, för 12 år sedan.

– I början höll jag på med det här för att det var roligt. I dag är kanske den största drivkraften att se den personliga utvecklingen bland dem som är med i revyn.

Nytt för i år är att ensemblen har repeterar på annat än föreställningens innehåll fram till sommaren.

– Allt för att ha gnistan kvar när det är dags för föreställning, säger Daniel Karlsson.

Han tycker att det känns bra inför premiären.

– Folk har börjat prata om föreställningen och redan innan biljetterna släpptes fick vi in ett tjugotal biljettförfrågningar. Det känns som om det är stort intresse för föreställningen i år.