Dörren in till gymnastiksalen står vidöppen, men inifrån hörs inte ett ljud. Johanna Karlsson förklarar med låg röst att det är en del i en övning.

Efteråt ställer sig det tjugotal barn som är där på en rad och lyssnar när Elsa Näslund förklarar hur man ska slå en kullerbytta. Sen rullar de en efter en fram på den mjuka mattan som ligger utrullad i gymnastiksalen.

Sedan gatufesterna "Lyckliga gatorna" anordnades i somras tog kommunen initiativet att fortsätta på samma spår. Nu kan även barn som inte är med i en fritidsförening testa olika aktiviteter. Johanna Karlsson berättar att de samarbetar med flera olika organisationer, bland annat Sörmlandsidrotten och Kulturskolan. Vid tidigare tillfällen har man bland annat kunnat prova på basket, bågskytte, tennis och pyssel. Hon hoppas att ännu fler barn ska delta i aktiviteterna. Syftet med projektet är att finnas i bostadsområdena där barnen finns, snarare än att låta barnen åka till andra delar av staden för att kunna utöva sina intressen.

Johanna Karlsson forsätter att berätta att de har planer på att starta upp liknande aktiviteter i Nävertorpsområdet.

– Vi har besök av många fritidshem som vill prova på våra aktiviteter, men det kommer även en hel del barn som inte har något annat att göra efter skolan. Vi tycker att det är bra att vi kan fånga upp de barn som kanske inte har möjlighet att hålla på med sådana här aktiviteter i vanliga fall.