Kurt Aldén är inte bara företagare utan även uppfinnare och konstruktör med en bakgrund inom kartongbranschen. Han har lett och byggt upp ett flertal företag och trots att han passerat pensionsstrecket har han nya projekt på gång.

Med nya patent på fickan och färdiga kontrakt med företag runt om i världen startas ett nytt bolag med namnet Swedish board. Det är samma ägarkonstellation som i Green Lite. Green Lite ägs av i huvudsak två familjer, Ohlsson och Aldén samt en extern ägare.

– Vi har i flera år försökt få till det här i Norrköping men kommunens företrädare har bara kommit med tomma ord och löften. Från början skulle vi in i en lokal som låg i en fastighet i anslutning till Green Lite men den brann ned och någon ambition att bygga nytt har man inte. Vi har sökt lokaler i alla kommuner runt Norrköping men när jag kontaktade Katrineholm hände det grejer snabbt. Inom 14 dagar fanns färdiga förslag och nu är ett längre kontrakt påskrivet och klart. Vi flyttar in på nyåret, berättar företagaren.

Artikelbild

En smidig toalett som levereras i ett platt paket och sätts upp på nolltid och kan bli en stor produkt i Sydamerika.

Finns det planer på att flytta Green Lite också?

– Det är lite svårare, vi är trettio anställda med speciella kompetenser och det kan vara svårt att få med sig alla. Vi ska förhandla om hyrorna för lokalerna vi har här på Händelö så vem vet, det finns utrymme att växa i, i Katrineholm, säger Kurt Aldén.

Aldén öser beröm över bemötande från kommunens fastighetsbolag och företagslotsen Carina Lloyd och det professionella bemötandet han tycker att han fått i Katrineholm.

Enligt Aldén har Swedish board en stor utvecklingspotential, med ett flertal stor kontrakt. Ett av företagen har tusentals exponeringsplatser runt om i världen, men vilket det är får inte nämnas officiellt. Maskiner för att kunna börja produktionen är beställda till ett värde av 20 miljoner kronor och från början kommer fem till sju personer inklusive arbetsledare att finnas på plats.

Artikelbild

Den här dubbelsidiga displayen belyses av en ledslinga placerad i kanterna. Polymerer i pappret bär ljuset och är patenterat.

– Vi räknar med att inom en snar framtid köra flerskift och då går det åt fler medarbetare. Vi kan inom en fem år komma upp i en omsättning på 300 miljoner kronor, avslöjar Kurt Aldén.