Musikalisk julshow med tv-tema i Folkets park

Humor möter tänkvärdheter och traditioner möter nya infall i årets julshow med familjerna Widén - Strand - Poppe.

Hela familjerna Widén-Strand-Poppe, förstärkta av journalisten och programledaren Katarina Hultling, bjuder på julshow i Folkets park.

Hela familjerna Widén-Strand-Poppe, förstärkta av journalisten och programledaren Katarina Hultling, bjuder på julshow i Folkets park.

Foto: Widén-Strand-Poppe

Vingåkers kommun2019-12-02 19:06

Som traditionen bjuder i Vingåker sedan tio år tillbaka bjuder familjerna Widén-Strand-Poppe in till julkonsert. Precis som förra året hålls evenemanget i Folkets hus. 

– Vi försöker ha ett tema varje år, och den här gången kom vi på att vi skulle göra showen som en tv-kväll på julafton, berättar Niclas Strand, skådespelare. 

Det visade sig att temat träffade mitt i prick. Efteråt fick de veta att Vingåker ska stå värd för tv4:s julkonsert, och att "Jul med Ernst" spelas in i Julita.  

– Så det blev ett väldigt roligt sammanträffande, säger han. 

Nytt för i år är att föreställningen är uppdelad i två akter. I den första blir det bland annat parodi på tv-personligheterna  Ernst Kirschsteiger och Tina Nordström, medan det blir mer av traditionell julkonsert i den andra. 

Som tidigare år medverkar alla barnen i showen. 

– De har ju blivit stora nu, så i år tar de mer plats än tidigare. De äldsta studerar musik och har fått ta plats i orkestern. Ungdomarna har fått varsitt solonummer, berättar Niclas Strand. 

Det blir även sång av WM-kören, som varit med många gånger tidigare. 

För fjärde gången medverkar journalisten och programledaren Katarina Hultling. Men under premiärkvällen ersätts hon av skådespelaren Inger Nilsson, som också varit gästartist tidigare. 

– Nu är vi redo för premiär, säger Niclas Strand. 

Julshowen ges vid sex tillfällen, från den 7 december och fram till den 22 december. I anslutning till föreställningen serveras traditionellt julbord. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!