Folkkäre Kalle Moraeus uppträder vid Katrineholmsgalan i år. Foto:

Moraeus blir galans stjärna

Katrineholm

Den glade violinisten, folkmusikern, sångaren, kompositören och programledare Kalle Moraeus är årets dragplåster på Katrineholmsgalan.

Han har en makalös utstrålning och klarar både klassisk musik och lite rockigare låtar. Karl Anders "Kalle" Moraeus föddes 15 juli 1963 i Orsa och har två bröder, Per-Erik och Olle, lika musikaliska som han.

Alla kanske inte vet är att Kalle Moraeus blev svensk mästare i luftgitarr 1984. Han var tidigare anställd vid Kungliga filharmoniska orkestern och är nu medlem i Orsa spelmän och Benny Anderssons Orkester. Han är även medlem i rockbandet Hej Kalle. Kalle Moraeus spelar gärna med dragspelaren Bengan Janson och tillsammans är de den högst betalda spelmansduon i Sverige.

År 2006 fick han Karamelodiktstipendiet av Povel Ramels personligen.

Vid sidan av musiken har han haft mindre roller i ett antal filmer och tv-serier

Sedan hösten 2011 ledder han det egna programmet "Moraeus med mera". Han har även varit julvärd på SVT (julafton 2011) och leder tv-programmet "Så ska det låta".

Katrineholmsgalan arrangeras på Safiren i Katrineholm lördag 16 april av KFV Marknadsföring i samarbete med Katrineholms-Kuriren, Katrineholms kommun, Sörmlands sparbank och Hotell Statt.