I tråg, under växtbelysning, i de stora lagerhyllorna trivs bland annat chili, tomat och kronärtskocka.
– Det här är det spexigaste vi har, säger Anja Hellström och håller upp en surklöverrova.
För många är den mer känd som rödbladig klöver och fungerar fint i kruka, såväl inne som ute, men Anja Hellström menar att man kan äta roten på den.
Det är just det här som paret tycker är spännande, att hitta det unika och vårda det gröna kulturarvet.
– I år blir det många olika sorters ärtor från Sörmland, från Katrineholm, Gnesta och Julita, säger Anja Hellström.
Under lördagsförmiddagen tog hon och Anton Schneider emot Naturskyddsföreningen i Flen i sina lokaler i den gamla tumstocksfabriken i Mellösa, för att visa hur de förbereder och drar upp grönsaksplantor inför sommaren.
Naturskyddsföreningen i Flen har 300 medlemmar. Anita Jansson, som är kassör i föreningen, hälsade en stor skara av dem välkomna till Mojave grönt .Sedan trängde de ihop sig i lokalen.
Anja Hellström och Anton Schneider, som startade sin verksamhet här 2016, berättade bland annat att sätter om alla plantor i ny jord med jämna mellanrum. På så sätt behöver de inte tillföra någon extra näring. När grönsakernas sedan planteras ut gödslas de med gödsel från Grinda, egen kompost och hönsgödsel.
Det är nämligen på Grinda säteri som Anja Hellström och Anton Schneider håller till under sommarhalvåret.
– Vi kan dessvärre inte ha öppet för försäljning på plats. Vi har nämligen inte tid att sälja, då skulle vi inte ha tid att odla, förklarar Anton Schneider.
Istället erbjuder de så kallat andelsjordbruk.
Odlingen är ett av de ben som paret Hellström och Schneider står på. De andra är trädgårdsskötsel och trädgårdsredskap.
Medlemmarna i Naturskyddsföreningen i Flen fick också ta en första smygtitt på vad som komma skall. Senare i vår ska nämligen Anja Hellström och Anton Schneider lansera ett trädgårdsredskap som har många olika funktioner. Med det kan man bland annat rensa ogräs, plantera och dela perenner.
Anja Hellström, som är utbildad trädgårdsingenjör, har jobbat på en rad odlingar, bland annat med att rensa ogräs. Någonstans där och då föddes idén till redskapet.
– Med ett bättre verktyg så kan förhoppningsvis arbetet kännas roligare och effektivare, hoppas Anja Hellström.