Snart kommer tusentals kostymer på Factory outlets lager att bli granne med en ny bilverkstad. Entreprenören Mikael Kihlgren, som tillsammans med hustrun Yvonne äger fastigheten, är glad att planerna går i lås.

– Det har tagit lång tid att få klart kontraktet, men det har varit en rolig resa. Vårt bolag står för byggnationskostnaden och Mekonomen kommer att hyra av oss. Det är en stor investering för oss, men vi tror på Vingåker och vågar satsa, säger han.

Mekonomenkedjan är en franchiseorganisation och det är Nettobilar group AB, som redan driver Mekonomen i Eskilstuna, Katrineholm och Örebro, som står bakom etableringen.

Artikelbild

| Fastighetsägaren Mikael Kihlgren samt Daniel Lövestig och Johan Larsson från Nettobilar group AB framför blivande Mekonomen i Vingåker.

Vd:n och delägaren Johan Larsson, som själv är Vingåkersbo, berättar att man nu ligger i startgroparna för att iordningställa den ännu tomma lokalen.

– Nu väntar vi på att väggen som ska skilja vår verksamhet från Factory outlets lager kommer upp, sen ska vi in med lyftar och inredning. Förutom verkstadslokalen blir det en 100 kvadratmeter stor kundmottagning som rymmer en liten butik där man ska kunna beställa ur hela Mekonomens sortiment. Det här känns jättekul och vi hoppas kunna attrahera de bilägare som vill ha ett alternativ till originalverkstäderna.

Hans delägarkompanjon Daniel Lövestig förklarar att de nyligen öppnade en tredje verkstad i Örebro och att de kunnat dra lärdomar av den satsningen när man nu ger sig in på Vingåkersmarknaden.

­– Det är alltid en utmaning att driva trafik till en nyetablerad verkstad, men våra ledord är kvalitet och bra kundbemötande, säger han.

Artikelbild

| Daniel Lövestig, Mikael Kihlgren och Johan Larsson har under ett års tid arbetat med Mekonomens etablering i Vingåker.

En verkstadschef och en verkstadstekniker har redan rekryterats och nu söker man ytterligare två tekniker. Duon hoppas även kunna hitta sätt att samarbeta med grannen Factory outlet.

– Det är både dyrt och svårt att hitta verkstadstider i Stockholm, som många av deras kunder kommer från. En tanke är att man skulle kunna lämna bilen hos oss medan man shoppar, säger Johan Larsson.

Artikelbild

| Granne med Factory outlets lager kommer Mekonomen att ligga utmed väg 52.

Under tisdagen uppvaktades trion bakom satsningen av kommunen och kommunalrådet Anneli Bengtsson (S) var strålande glad.

­– Modiga entreprenörer kan vi inte få nog av och det här är verkligen ett lyft för Vingåkers kommun och Brene industriområde. Förhoppningen är att det här kan leda till fler nyetableringar och vi har ett antal intressenter som nu knackar på dörren.