Matsmart flyttade till Katrineholm i slutet av 2015 och har sedan dess gjort en kometkarriär. Företaget säljer felmärkta och utgående varor till rabatterat pris och levererar till både Sverige, Norge och Finland från centrallagret i Katrineholm.

Nu har lagret flyttat till nya lokaler för att möjliggöra ytterligare expansion. Den gamla adressen Industrigatan har bytts mot Terminalgatan. Hyresvärd är som tidigare Catena.

‒Det gamla lagret var på 5000 kvadratmeter. Det nya är på 10000, men vi nyttjar inte hela än. Vi har möjlighet att växa in i det, säger bolagets vd och medgrundare Karl Andersson.

Flytten i sig medför inte några nyanställningar, men Karl Andersson säger att företaget anställt kontinuerligt under våren.

‒När vi flyttade till Katrineholm var vi 20 anställda ungefär, nu är vi 70.

Katrineholms-Kuriren skrev för drygt ett år sedan om att Matsmart anställt en stor mängd framför allt unga personer, varav en del sedan fått sluta innan provanställningen löpt ut. Karl Andersson svarade då att företaget växte så snabbt att det var svårt att bedöma personalbehovet.

Hur är situationen i dag?

‒Vi har lärt oss jättemycket sedan vi flyttade till Katrineholm. Vi vet mycket mer nu om hur många personer som behövs. Vi är mycket mer stabila. Vi har fler kringtjänster för att kunna hantera så många anställda.

Men företaget fortsätter att växa i snabb takt, och problemen är inte över.

‒Det är jätteroligt att växa, men det är jättejobbigt med växtvärk. Vi vet inte hur stort företaget kommer att vara om ett år, säger Karl Andersson.