Man åtalas för våldtäkt i lägenhet

En man i 18-årsåldern står åtalad vid Nyköpings tingsrätt, misstänkt för att i somras ha våldtagit en flicka i en lägenhet i Vingåker.

Man i 18-årsåldern misstänks ha våldtagit en flicka med intellektuell funktionsnedsättning.

Man i 18-årsåldern misstänks ha våldtagit en flicka med intellektuell funktionsnedsättning.

Foto: Henrik Montgomery/TT

Vingåkers kommun2019-11-14 19:43

Flickan befann sig enligt förundersökningen på en fotbollsplan, när mannen kom och sa att hon skulle följa med honom. Enligt förundersökningen tog mannen med sig flickan till en lägenhet i Vingåker, där en ytlig bekant till honom bodde. I lägenheten misstänks mannen ha hotat flickan med våld och fått henne att lägga sig i sängen. Han ska därefter ha våldfört sig på henne, trots att hon upprepade gånger sagt nej och att hon inte ville. Därefter ska mannen ha duschat av flickan i bostadens badrum. Flickan har en intellektuell funktionsnedsättning. 

När lägenhetsinnehavaren, en annan ung man kom hem, blev han enligt förundersökningen upprörd när han förstod vad som skett och tog en bild av den misstänkte, som han gett till polisen. Därefter ska mannen och flickan ha lämnat lägenheten i sällskap. När flickan kom ut på gården ska flera personer ha hört att hennes mamma letade efter henne och började ropa på mannen. Flickan var ledsen och dessutom blöt efter duschen och flera personer utanför huset kontaktade polisen. 

I förhör har mannen först sagt att han inte känner flickan och inte har varit med henne i någon lägenhet. Senare har han ändrat sin berättelse och säger att flickan ville ha sex med honom, men att han inte ville och nekade.

Dna från mannen och flickan kunnat hittas på två handdukar, som låg i badrummet i bostaden. Dna-spåren samt flera vittnesmål ligger till grund för åklagarens bevisning i målet. 

Karta: Vingåker
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!