Storsatsning på Malmköpings camping

Den första juli slopas kravet på danstillstånd. Det firar Malmköpings bad och camping med att fördubbla sin terrass. Samtidigt byter restaurangen namn – och får ny krögare.

Carola och Jack Ryberg driver Malmköpings bad och camping. Här ses de på campingens veranda som kommer att bli avsevärt större i sommar.

Carola och Jack Ryberg driver Malmköpings bad och camping. Här ses de på campingens veranda som kommer att bli avsevärt större i sommar.

Foto: David Gagnert

Malmköping2023-03-01 19:31

Kravet på ett danstillstånd infördes 1956 och har sedan dess varit föremål för debatt. De senaste 15 åren har motionerna om att slopa tillståndet haglat och nu har det till slut givit frukt. Den första juli avskaffas tillståndet på platser som inte är offentliga. För Malmköpings bad och camping, som flitigt har arrangerat spelningar sommartid, innebär beslutet en storsatsning.

– I fem år har jag sagt att den dagen danstillståndet försvinner ska jag bygga ut verandan, säger Jack Rydberg som driver campingen tillsammans med sin fru Carola Rydberg.

De har fått bygglov för att bygga ut verandan med 250 kvadratmeter i riktning mot Hosjön. Utbyggnaden kommer innebära 150 extra sittplatser och större möjligheter att svänga loss. Målet är att arbetet med den nya verandan, som kommer att vara i två nivåer, ska påbörjas i början på april och stå klar en månad senare.

– Vi har fått mycket önskemål om detta från våra gäster i flera år, säger Carola Rydberg.

Den nya verandan är inte den enda nyheten för campingen inför sommaren. I höstas stod det klart att Tom Forsberg lämnade campingrestaurangen efter fyra år för att fullt ut satsa på sin våffelverksamhet i Eskilstuna. Nu har campingen säkrat en efterträdare i form av Anders Engström som sedan tidigare driver fem verksamheter, bland annat restaurangen på Bro galopp utanför Stockholm.

– Jag är nyfiken på om man kan servera bra mat en bit ifrån där man själv finns, säger Anders Engström som har sin bas i Stockholm.

Han inspireras av andra restaurangkedjor med inarbetade koncept där man kan servera bra mat i högt tempo.

undefined
Anders Engström (till vänster) är ny krögare för restaurangen på Malmköpings bad och camping, Fredrik Doversköld blir platschef.

– Men man är inte beroende av att det finns tre fantastiska kockar på plats utan att det är förarbetet som är gjort på ett bra sätt. Jag är nyfiken på om det går att bygga liknande kedjekoncept på den här typen av restauranger.

På plats i Malmköping kommer ett bekant ansikte hålla i trådarna. Fredrik Doversköld drev restaurangen mellan 2016 och 2018, nu är han tillbaka som platschef.

– Jag har gjort det här i tre år och känner mig väldigt bekväm i den här rollen. Det här är mitt skötebarn, säger Fredrik Doversköld som drivit bland annat restaurang och nattklubb i Trosa de senaste åren.

I och med verandasatsningen och den nya krögaren väljer även Malmköpings bad och camping att ge restaurangen ett nytt namn, Malma strand.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!