I dag har företaget 40 anställda.

– Pappa var tidig med allt nytt tekniskt, ibland kanske lite väl tidig men det har gynnat företaget i alla fall, menar Gunnar Mählqvist, den av sönerna som fortfarande är verksam som vd i företaget och arbetar i Katrineholmsbutiken.

Den andra brodern Lennart var den av bröderna som kom först in i verksamheten men han finns inte längre kvar. Men det är Gunnars son Mikael som har aktiemajoriteten och ska föra familjeföretaget vidare.

– 75 år, nej jag ser fram emot att få fira 100 år, vi har aldrig haft så roligt som nu med många spännande projekt. Jag tittar just nu på ett av dessa men kan inte berätta vad det är ännu, säger Mikael Mählqvist.

Gunnar Mählqvist berättar att i tidernas begynnelse åkte rörmokaren häst och vagn ut till jobbet, som kunde vara i Österåker tillexempel, för att sedan vara kvar tills jobbet var klart.

– Vi har haft filial i Karlsborg och Eskilstuna, i dag har vi butiker i Vingåker, Flen och Katrineholm. I Vingåker har vi den lokal som byggdes och var klar 1978. Men det är inte bara rör som har inrymts i verksamheten. På 60 -talet hade Arthur Mählqvist även grävmaskiner men den verksamheten upphörde 1969.

Hur kommer det sig att företaget fortfarande lever och mår bra?

– Jag tror att det bottnar i den filosofi min far hade och som fortfarande lever kvar. Hans motto var hög kvalitet på arbetet och service dygnet runt, det är fortfarande våra ledord, berättar Gunnar Mählqvist.

Mikael Mählqvist är i dag majoritetsägare och platschef i Vingåker.

Har det varit naturligt för dig från början att ta över företaget?

– Nej, jag var mitt uppe i en militär bana när jag fick möjligheten och tog den 2004. Men det har gått jättebra tack vare att alla har varit så hjälpsamma. Efter 14 år och är jag inne i jobbet och ser fram emot nästa 25 år. Även min sambo, österrikiskan, Yasmin Schmid arbetar här. Hon är värmepumpstekniker och åker runt och servar och installerar värmepumpar, men nu är hon barnledig ett tag.