I sin blogg där han menar att en M-politiker i nämnden har begått ett "allvarligt brott av sekretessen" som lämnat ut uppgifter till partikamraten Charlotte Prennfors, som i sin tur lämnade uppgifter till tidningen.

– Jag har läst på olika Facebook-trådar att folk vet vilken familj ärendet handlar om, skvallret går på bygden, Vingåker är en liten stad. Nu gör Moderaterna politik av ett enskilt ärende, säger Robert Skoglund.

– Det är ett brott att tala om andra människors ärenden, fortsätter han. Vi får inte riskera att röja en familjs identitet bara för att vi politiker käbblar om pengar.

Skoglund menar att man inte ens ska kunna gissa sig till vem ärendet handlar om.

Charlotte Prennfors menar att socialnämnden behandlar tio dyrbara placeringar samtidigt och att det aktuella ärendet inte går att identifiera.

Hon känner sig därför påhoppad av Robert Skoglund.

– Jag vill ha en ren valrörelse där vi faktiskt pratar politik och lösningar. Sedan att vi har olika lösningar och att vi synar den sittande majoriteten är inget konstigt. Att då beskylla oss för sekretessbrott för något som en tidning har frågat om är väldigt allvarligt, säger Charlotte Prennfors.

För Robert Skoglund handlar debatten inte om att hoppa på Prennfors personligen och han tycker det är bra med en debatt där man ifrågasätter dyra kostnader eftersom det handlar om skattepengar.

– Men det här handlar inte om att hon kritiserar oss för att vi gör vissa saker utan för att hon blandar in enskilda personer som besluten berör, säger Robert Skoglund. Jag har också kostnadstänket, vi måste hitta billigare alternativ.

Skoglund ämnar däremot inte göra någon rättslig sak av det han tycker är sekretessbrott.

– Jag vill starta en diskussion om det här så vi vet vad vi ska göra framöver.

– Prennfors kritiserar gärna oss, men så fort hon får kritik tillbaka så sätter hon på sig offerkoftan, säger Robert Skoglund.