Filmen handlar om tre barndomskompisar som vuxit ifrån varandra och som träffas efter lång tid.

– Och då blir det kaos, säger Robban Andersson.

Han står för filmens manus och regi.

– Jag har hela tiden varit inne på att handlingen ska utspela sig i Katrineholm. Och storyn bygger på delvis verkliga händelser, säger han.

Filmen är en komedi i dansk stil. Humorn är ganska mörk.

– Det är lite som "I Kina käkar dom hundar"-stilen, säger Robban Andersson.

Filmen har hittills spelats in på en rad välkända platser i Katrineholm.

– Ericssons entré får exempelvis vara polisreception. Och så har vi bland annat varit på Malmqvists tobak, i Märtahålet och hemma på Skalltorpsgatan, berättar Robban Andersson.

Många medverkande, både framför och bakom kameran, kommer från Katrineholm.

Skådespelerskan Ellen Bergström från Vingåker är en av de medverkande. Likaså Robban Andersson gamla barndomsvänner Kristoffer Pettersson och Mattias Wasborg.

– Och vi har haft köer av folk som vill vara statister på inspelningsplatserna, berättar Moa Ström som är koordinator.

En annan katrineholmare i teamet är Lottie Winnerhed som är kostymör. Varje dag fyller hon sin bil med allt som kan komma att behövas på inspelningsplatsen.

Just den här torsdagskvällen står den och inspelningsteamet parkerade på gamla Pumpenområdet. På andra våningen ligger rånarnas högkvarter. Där ska nästa scen utspela sig

Robban Andersson njuter av inspelningsplatsen.

– Här kan man rikta kameran åt vilket håll som helst. Det är ascoolt.

Skådespelarna kläs i svart och skottsäkra västar. Och rökmaskinen pumpar ut en spännande ridå över platsen. Zoë Que som är inspelningsledare berättar att just den här scenen ska tas i fyra vinklar.

Övergången till scenen börjar utanför byggnaden. En kran har hyrts, hämtats långväga ifrån och byggts upp för att först fånga en bil som kommer körande och sedan göra en uppåkning till högkvarteret.

– Övergångarna mellan scenerna kan bli svindyra. Man hade kunnat lösa det på något annat sätt. Men det är snyggt. Det är värt det, säger Robban Andersson.

Han har ägnat sig åt film sedan han var 14 år.

– Jag hade fem jobb för att kunna köpa kameror, berättar han.

Hittills har han gjort ett 30-tal kortfilmer. "Ankdammen" är hans första långfilm. Filmen finansierar han genom att producera reklamfilmer.

– Jag bara måste göra det här. Jag har skrivit manus till tre långfilmer. Det här är den första vi producerar. Och den billigaste. De andra måste vi ha finansiering för, säger han.

Huruvida filmen kommer att visas på bio eller inte återstår att se.

– I annat fall hyr jag en biograf och har premiär i. Vi får se om den får distribution. Men jag vill se den själv först, säger han