Det var omkring klockan 01 under natten mot fredagen som polisen larmades till en bostad i Åkers styckebruk.

‒I bostaden hittades en avliden kvinna. Mer vill jag inte säga i nuläget, säger Lars Franzell från polisens enhet för grova brott i Strängnäs och Eskilstuna.

En förundersökning om mord har inletts.

‒Anledningen till det är att det inte går att utesluta brott just nu. Att vi inleder en förundersökning är en försiktighetsåtgärd för att vi ska ha hela verktygslådan tillgänglig, så att vi inte missar något, säger Lars Franzell.

Enligt kammaråklagare Anna Asklöf har en person anhållits på sannolika skäl misstänkt för mord. Personen anhölls redan under fredagsmorgonen.

‒Personen anhölls efter förhör, säger Anna Asklöf, som i nuläget inte vill gå in på om det är en man eller kvinna som sitter anhållen eller vilken relation personen har till kvinnan som hittats död.

Det är iakttagelser på platsen som gör att polisen inte utesluter att ett brott har begåtts. På sin hemsida skriver polisen samtidigt att brott inte har kunnat styrkas.

‒Vi går inte ut med information om vad vi har eller inte har i förundersökningen, så jag kan inte svara på den frågan. Det är känsligt för utredningen, säger Tommy Thorngren som är presskommunikatör inom polisen.

Den avlidna kvinnan är i 45-årsåldern och är inte känd av polisen sedan tidigare. Det var en anhörig till henne som kontaktade polisen under natten.

Är den avlidna kvinnan skriven på den aktuella adressen?

‒Jag vågar inte svara på om det är bekräftat att det är så. Och jag vet att inte alla anhöriga är kontaktade ännu, säger Tommy Thorngren.

Grannar som tidningen har pratat med berättar om högljutt stök och oväsen från bostaden under natten.

‒Jag vaknade av gap och skrik och dunsar. Det lät som att möbler flyttades runt. Det höll på i en halvtimme ungefär. Och i morse när min man gick till jobbet så stod det en polisbil här utanför, säger en granne.

En annan granne berättar att han väcktes av sin fru under natten, och att det då stod en ambulans utanför bostaden.

‒Det bor många äldre här så jag trodde först att det var någon som hade blivit sjuk. Men det kom aldrig ut någon, säger grannen.

Ytterligare en ambulans tillkom under natten, och även polisbilar.

‒Jag såg att en man fick hoppa in i en polisbil. Då var klockan halv fem, berättar grannen.

‒Det känns läskigt. Det här är ett väldigt lugnt område. Det är otäckt när man inte vet vad som har hänt eller varför, säger han.

Under fredagsförmiddagen undersökte polisens kriminaltekniker den misstänkta brottsplatsen.

‒Det handlar om att försöka få en bättre bild av vad som har hänt och omständigheterna kring att kvinnan hittades avliden, säger Tommy Thorngren vid polisen.

Omkring klockan 13 på fredagen transporterades den avlidna kvinnans kropp bort från bostaden.