Kulturskolan firar FN-dagen med konsert

Musik, poesi och personliga berättelser blandas i Kulturskolans konsertprogram på FN-dagen.

Konserter på FN-dagen har blivit något av en tradition i Vingåker.

Konserter på FN-dagen har blivit något av en tradition i Vingåker.

Foto: Carina Wising

Vingåker2019-10-23 23:00

Kulturskolan i Vingåker uppmärksammar FN-dagen den 24 oktober med en konsertkväll i Slottsskolans aula. 

– Vi har ett digert program med elever från kulturskolan. Blåsorkestern Windband står för en del av musiken och delar av barnkörerna ska sjunga tillsammans med delar av Världskören, under ledning av Ing-Marie Janzon, berättar Tiina Rokka, dramalärare i kulturskolan och konferencier under konserten, tillsammans med Abeer Zreik, också från kulturskolan. 

Det blir även musik på keyboard av Fahkri Abdelli, och dessutom poesiuppläsning. 

– Den syriske poeten Malkon Malkon bor i Eskilstuna, men kommer från norra Syrien. Han kommer att läsa en kärleksdikt till sin hemstad – en stad som nu invaderas av Turkiet, berättar Tiina Rokka. 

12-åriga Sagaa Thamer ska också läsa en dikt av Stig Dagerman "Fågeln väljer flykten". 

En annan programpunkt är det språkvännerna Karina Veinhede och Niema Ibrahim som står för. De berättar om den vänskap som uppstått sedan de blev språkvänner; om vad de lärt sig av varandra, och vad de skrattar åt tillsammans.  

Att ha konserter på FN-dagen har tidigare varit något av en tradition i Vingåker. Under 2016 och -17 återupptogs traditionen på nytt. Och nu är det dags för ännu en konsert. 

– Förra året tog vi en paus, men det känns bra att vi tar upp det igen. Förra gången hade vi många nyanlända. Då blev det många tunga berättelser om flykt. Den här gången blir det mer fokus på hur det gått, nu när man varit i Sverige i några år, förklarar Tiina Rokka. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!