Den här gången var temat Rena rama cirkusen och besökarna kunde bland annat tillverka hattar och masker och skapa målningar som placerades inne i ett cirkustält i barnstorlek. En bajsemoji, en morot och huvudfotingar fanns bland skapelserna och vid ett bord satt Leo Aldén, 3, med mamma Päivi Palmonen och farmor Agneta Aldén som var tre av dagens många besökare: runt 150 barn med sina vuxna kom till Ängeln på lördagen.

Musikteater Gulasch från Norrköping startade dagen med "Vad är du bra på?", en interaktiv musikshow som handlade om att vi alla faktiskt är riktigt bra på något.

På programmet fanns även en clownföreställning, och så en alldeles magisk show med Adin Trollkarl som charmade en stor publik.

Artikelbild

– Han har varit här förut och är mycket populär, sa cirkusdirektören själv, kulturförvaltningens programkoordinator Julian Yderbo, som hade skapat kulturdagens program.

Adin Trollkarl heter egentligen Adin Barlov och fick sin första trollerilåda i julklapp som sexåring. Han behärskar både trolleri och publikkontakt och publiken kiknade av skratt när han "misslyckades" med sina tricks och barnen fick ge goda råd kring hur han skulle åstadkomma magin.

Till slut trollade Adin Trollkarl fram en blomsterkvast (som gav honom hösnuva) och fick barnen att färglägga en målarbok blott genom att vifta med armarna där de satt.

Trollkarlen hade sedan workshop med barn som ville lära sig jonglering och trolleritricks, innan dagen avslutades med att de som så önskade gick en gemensam promenad till invigningen av det nya konstverket i Talltullen.