Skattebetalarna är en ideell obunden organisation som arbetar för lägre skatter och minskat slöseri med skattepengar. Organisationen startades av förre industrimagnaten Marcus Wallenberg, 1921. Christian Ekström är vd i dag och har synpunkter på hur skattepengar används till bland annat kommunikatörer.

– Vi ser att myndigheter har en tydlig agenda att uppfostra och påverka medborgare. Det är bekymmersamt och kan inte vara kommunikationsenheternas uppgift, säger han.

Christian Ekström oroas också över Västra Götalandsregionens (ett landsting som bytt namn) planerar på att starta en nyhetssajt, med fem personer, för att bedriva självständig journalistik.

– Det kan inte heller vara en myndighets uppgift, det är både slöseri med skattemedel och riskerar att påverka demokratin genom att ge en motbild eller att anställda fungerar som något slags torpeder, säger han.

I samband med vår granskning kräver nu oppositionslandstingsrådet Magnus Leivik (M) att det görs en översyn av kommunikationsverksamheten. Hur den fungerar och vad som kommuniceras till länets invånare.

– Vi kommer lägga fram ett förslag om detta, säger han.