Det var i oktober som Katrineholms-Kuriren nämligen en entreprenör som vill driva verksamheten, därför hölls den öppen av kommunens enhet Mat och måltider under sommaren.

Ansvarig för kiosken är numera den tillförordnade samhällsbyggnadschefen Suzan Östman Bäckman, som trätt in efter Peter Grönlund som lyftes bort från sin tjänst tidigare i december. Östman Bäckman är också näringslivsansvarig i Vingåker.

– Det görs ingenting just nu under vintersäsongen, säger hon om kommunens ansträngningar att försöka få kiosken utarrenderad.

Artikelbild

Suzan Östman Bäckman, tillförordnad samhällsbyggnadschef och näringslivsansvarig i Vingåker, har inget att berätta om vem som ska driva kiosken i Tennisparken.

– Det där tar vi ett omtag på under 2019, så det finns inget att säga om det nu.

Vad är problemet med kiosken?

– De som var intresserade ville ha verksamheter som kiosken inte passade för, som mera matlagning och större saker.

Östman Bäckman menar också att det var tajt när allt invigdes i juli eftersom säsongen redan var i gång då.

Artikelbild

Gungor i Tennisparken.

– Företagare måste ju få planera och satsa inför sommaren och vi som kommun har full förståelse för det. Vi vill ju inte gå in och konkurrera med näringslivets restauranger, så vi har inte gjort någon stor lokal, det är en liten kiosk och det är inte tänkt att man ska laga mat där.

Tycker du själv att parken blev bra till slut?

Artikelbild

Sandlådan med gult parasoll i maj 2018, strax innan parken var färdig.

– Den är jättefin, med många olika ytor. Om jag tittar som näringslivsansvarig så tycker jag att Vingåker förtjänar en så fin park. Det är en öppen och trivsam park som är tänkt att knyta ihop handelsområdena, säger Suzan Östman Bäckman.