Sörmlands media omfattar tidningarna Katrineholms-Kuriren, Eskilstuna-Kuriren/Strengnäs Tidning och Södermanlands Nyheter.

‒Vi är oerhört glada att vi får den här uppskattningen. Jag är fantastiskt stolt över vad vi har åstadkommit tillsammans, och vi ska fortsätta att göra det jobb vi gör varje dag och fortsätta värna om demokratin, säger Sörmlands Medias vd Jimmie Näslund.

Tidigare under kvällen fick Eskilstuna-Kuriren/Strengnäs Tidning pris som ”Årets redaktion”.

Artikelbild

Sörmlands Medias vd Jimmie Näslund.

‒Jag är så otroligt stolt över att vi fått det här priset. Vår journalistik spelar roll och den spelar roll ända upp till ministernivå. Det är ett privilegium att då leda en redaktion av Eskilstuna-Kurirens klass, säger Eva Burman, chefredaktör och ansvarig utgivare på Eskilstuna-Kuriren/Strengnäs Tidning.

Sörmlands Media och Eskilstuna-Kuriren med Strengnäs Tidning var nominerade till två av branschorganisationen Tidningsutgivarnas tyngsta priser: Årets dagstidning helhetspriset och Årets redaktion.

‒Årets dagstidning helhetspriset och Årets redaktion är de två finaste priserna man kan vinna i dagstidningsbranschen. Att vi vinner båda är nästan för bra för att vara sant. Men samtidigt kan vi titta tillbaka på ett oerhört bra 2017, där alla ska känna sig delaktiga, säger Jimmie Näslund.

I sina nomineringar lyfte Tidningsutgivarna fram dels Sörmlands Medias digitala affärsmodell, dels den granskande journalistiken i Eskilstuna-Kuriren med Strengnäs Tidning.

"Detta lokala mediehus har visat enastående mod både med att bygga en digitalt hållbar affärsmodell med nya betallösningar – och att sätta demokratins fundament i fokus genom att rikta strålkastaren på trollfabriker och hatgrupper.", står det bland annat i nomineringen.

Nomineringen syftar på de uppmärksammade publiceringarna av de granskande reportagen "Det blågula hatet" i Eskilstuna-Kuriren med Strengnäs Tidning.

Publiceringarna har också lett till hot, hat och trakasserier mot redaktionen och enskilda medarbetare vilket också lyftes fram under galan.

Årets dagstidning är en årligt återkommande tävling som Tidningsutgivarna arrangerar. Det är ett av de tyngsta priserna i mediebranschen.