TV: Här tävlar de i att vräka i sig mat

Boxaren Simon Engström och kocken Carlos Ochoa gjorde upp i ringen på fredagen. Vinnaren var den som klarade att äta mest.

Kocken Carlos Ochoa utmanades av boxaren Simon Engström i att äta hamburgare.

Kocken Carlos Ochoa utmanades av boxaren Simon Engström i att äta hamburgare.

Foto: Stina Järperud

Katrineholms kommun2019-10-25 21:31

Höstmörkret fick restaurangägaren Claudia Grathwohl att vilja hitta på något roligt. Tillsammans med kocken Carlos Ochoa på Claudias kök kom hon på idén att göra en ätartävling, inspirerad av amerikanska Food challenge. 

– Det är trist att det inte händer så mycket nu så vi drog igång det här. Den som vinner får utmana en ny motståndare och namnge en rätt, säger Claudia Grathwohl.

Tävlingen går ut på att äta en tvåkilosportion på 20 minuter. Den här veckan är det hamburgare med bacon och ost med stekt potatis på menyn.

Carlos Ochoa har testat att tävla i att vräka i sig mat när han bodde i USA. Innan tävlingen var han dock lite nervös.

– Jag hoppas att jag inte kommer att må dåligt ikväll. Jag har knappt ätit något idag, bara lite yoghurt i morse, det är lätt för magen. Att kräkas är det värsta jag vet så det hoppas jag att jag slipper.

Motståndaren Simon Engström är boxare och van att gå upp i ringen. Han är stor i maten och var hungrig inför duellen.

– Hamburgare är en av mina favoriträtter, men vi får se efter det här. Jag kanske aldrig mer vill ha hamburgare. 

På startsignalen högg deltagarna in i jätteportionen. De sex 180-gramsburgarna åkte in i munnen en efter en och sköljdes ned med vatten. Personalen och gästerna på restaurangen hejade på.

För att avgöra slutresultatet vägdes resterna, då ingen fick i sig hela portionen. Simon vann med ynka 60 grams marginal.

Två kilo mat per portion med totalt 11500 kalorier.
Två kilo mat per portion med totalt 11500 kalorier.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!