Forss webservice växer på Lövåsen

Stadig tillväxt har gjort det möjligt för it-företaget Forss webservice att skala upp verksamheten och nu väntar en utbyggnad.

Forss webbservice har köpt ytterligare 5000 kvadratmeter i anslutning till kontoret på Movägen.
"Det var bra tajmning att passa på innan någon annan hann köpa tomten bredvid vår" säger Mattias Forss.

Forss webbservice har köpt ytterligare 5000 kvadratmeter i anslutning till kontoret på Movägen. "Det var bra tajmning att passa på innan någon annan hann köpa tomten bredvid vår" säger Mattias Forss.

Foto: Tomas Nilsson

Katrineholms kommun2019-12-02 10:01

Det går som tåget för lokala it-företaget Forss webservice, som startades av Mattias Forss 1998. Nu har man växt ur kostymen i den fastighet som byggdes 2009.

– Vi har varit över tio år på Lövåsen och var bland de första att bygga på kommunens etableringsmark. Trångboddheten är inte optimal, ytorna ska vara anpassade för verksamheten.Vi behöver bygga ut för att växa och har undertecknat en markanvisning på ytterligare 5000 kvadratmeter på Movägen, säger Mattias Forss.

Att markförsäljningen under året har tagit rejäl fart på Lövåsen, är också det en bidragande orsak till man har raskat på processen.

– Det var bra tajmning att passa på innan någon annan hann köpa tomten bredvid vår. Nu är i princip all mark på Movägen såld, säger Mattias Forss.

Ett större kontor behövs på sikt, inte minst då antalet it-tekniker på Forss webservice fördubblats de senaste två åren. 

– Idag funkar lokalerna som de är, men om två år kommer vi att ha växt så mycket att de inte passar. Vi behöver vara proaktiva.

I maj anställdes även Christian Wallinder som operativ chef.

– Jag som ägare har lämnat över personalansvaret och mycket av den dagliga operativa driften. Det känns bra och är avgörande för att kunna skala upp verksamheten. Jag hinner inte allt, så vi delar på ansvaret för att vår tillväxtresa ska kunna fortsätta.

Kommunens och Utsikts gemensamma satsning på bredbandsutbyggnad på landsbygden har bidragit, men det är fram för allt den ökande efterfrågan på it-tjänster bland KFV-regionens företagare som har fått Forss webservice att växa.

Ökade krav och lagstiftning kring såväl säkerhet som personuppgifter är enligt Mattias Forss några av de faktorer som har gjort att allt fler företag tagit extern hjälp med sin it. 

– De behöver hjälp med att dra nytta av it som ett verktyg för att kunna effektivera sin verksamhet och automatisera visst arbete. De lokala företagen som gör sin digitaliseringsresa behöver hjälp att ta nästa steg. De nya generationerna ställer andra krav på mobilitet, att man ska kunna arbeta mer flexibelt med hjälp av it.

När det blir byggstart för utbyggnaden av kontorsfastigheten på Movägen är i nuläget inte klart.

– Vi kommer att sätta igång med ritningar och förfrågningsunderlag i början av 2020. Vi kommer att ta höjd för hur Forss webservice kommer att växa framöver så vi inte hamnar i samma situation om fem år.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!