Flera trafikolyckor inträffade under kort tid

Under fredagseftermiddagen inträffade flera trafikolyckor utanför Katrineholm. Vid en olycka på väg 56 fick föraren krypa ur en bil som voltat.

En personbil voltade av vägen på riksväg 56 utanför Katrineholm. Lyckligtvis klarade sig föraren oskadd.

En personbil voltade av vägen på riksväg 56 utanför Katrineholm. Lyckligtvis klarade sig föraren oskadd.

Foto: Carina Bergius

Katrineholms kommun2019-11-29 13:00

Klockan 12.41 larmades räddningstjänsten ut till en olycka på riksväg 55, före avfart Forsa mot Norrköping, utanför Katrineholm. Där hade två personbilar krockat.

– Det är extremt halt på riksväg 55 nu, sa Lennart Ågren, operatör vid räddningstjänsten Östra Götaland.

Bara några minuter innan detta larm, klockan 12.36, kom ett annat larm om en bil som voltat av vägen på riksväg 56 i norrgående riktning, mellan Katrineholm och Strängstorp.

Föraren ska ha lyckats krypa ur bilen efter att bilen hamnat i diket, och klarat sig undan från några skador. 

Bakom ratten satt en ung man. Han jobbade i Katrineholm och var på väg hem till Eskilstuna när olyckan var framme på raksträckan, strax efter avfarten till Vikatippen.

– Längst fram låg en bil som går i 30, som ungdomarna kör. Bakom den låg en lastbil. Jag började köra om men föraren av lastbilen såg inte det, utan började också att göra en omkörning, berättade han.

 – Den kom emot mig och jag blev rädd. Jag hade att välja mellan att köra in i lastbilen eller att köra ner i diket. Men jag hade bälte. Jag mår bra, sa han.

Klockan 13.06 kom ännu ett larm om en trafikolycka, nu på riksväg 55/56 utanför Katrineholm, i södergående riktning, i höjd med Grönkärr.

Enligt polisen skedde en kökrock med två lastbilar och två personbilar inblandade. Krocken ska ha skett i den kö som bildats till följd av den förstnämnda olyckan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!