Facket missnöjt med städares arbetsvillkor

Kommunal tar strid för bättre arbetsvillkor åt personalen som städar kommunens lokaler. Facket är på flera punkter kritiskt mot arbetsgivaren Winab – och mot kommunens städavtal.

Jarmo Heinonen hoppas att Kommunals skärpta tonläge mot städbolaget ska resultera i förbättrade arbetsvillkor för lokalvårdarna.

Jarmo Heinonen hoppas att Kommunals skärpta tonläge mot städbolaget ska resultera i förbättrade arbetsvillkor för lokalvårdarna.

Foto: Henrik Wising

Katrineholms kommun2019-12-03 19:04

– Det har inte landat väl. Många av våra berörda medlemmar far illa och vi står bakom dem i deras kritik.
Det säger Jarmo Heinonen, ordförande i den lokala sektionen inom Kommunal öst. 

Facket har vid flera tillfällen ifrågasatt städupphandlingens konsekvenser för deras medlemmar. Men varken samtalen med Winab eller service- och teknikförvaltningen har gett önskat resultat.
– Vi är inte alls nöjda med hur personalen hanteras.
Om det vill Heinonen i nuläget inte gå in i detalj. Men han låter förstå att kritiken handlar både om enskilda medlemsärenden och Winabs generella förhållningssätt som arbetsgivare. 
–  Vi ser att det finns både arbetsmiljö- och arbetsrättsliga delar att komma till rätta med. 
Det är inte otänkbart att facket tar den infekterade frågan till förhandling. Men ännu har ingen framställan gjorts.
– Vi ska bjuda in arbetstagarna till samtal om det fortsatta arbetet. Vi tittar också på hur vi lagmässigt kan gå vidare.

Tidningen rapporterade nyligen om missnöjet med lokalvården som sjudit sedan kommunen i oktober 2018 gick in i avtalet. Winab företagsservice AB övertog då lejonparten av städningen av skolor, omsorgsboenden och kontorslokaler. 
Ekonomiskt har avtalet varit en bra affär för kommunen, som i år minskat kostnaderna med drygt 1,6 miljoner kronor. Städkvaliteten har dock ifrågasatts skarpt, särskilt av skolor som klagat på smuts, damm och illa städade toaletter. Upp emot 20 avvikelserapporter i veckan är inte ovanligt.
Winab, som kritiserats av kommunen för bristande personalplanering, har motiverat bristerna med hög sjukfrånvaro och svårigheten att hitta vikarier.

Heinonen tycker att kommunen inte tillräckligt står upp för städpersonalens arbetsvillkor.
– Service- och teknikförvaltningen hänvisar till att den inte är arbetsgivare och därmed inte har ansvar för personalens arbetsmiljö.
Fackets uppfattning är att kommunens upphandling inte tog tillräcklig höjd för de problem som nu blottlagts. Kommundirektör Sari Eriksson var inne på samma linje när hon i förra veckan bekräftade att lokalvårdsfrågan ska utredas inför nästa avtal. 
Kommunal bad inför det nuvarande avtalet att få delta i underlagsprocessen. Av olika orsaker rann det ut i sanden, vilket Heinonen beklagar.
– Då hade delar av de problem vi ser i dag aldrig behövt hända.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!