Vidåkersskolan har fått ett uppehållsrum

Kuriren för 100, 50, 25 och 10 år sedan

Weine Eriksson, Karin Weissbroth och Annika Einarsson i elevrådet planerar "Operation dagsverke".

Weine Eriksson, Karin Weissbroth och Annika Einarsson i elevrådet planerar "Operation dagsverke".

Foto: Arkivbild

Nostalgi2019-10-16 07:01

100 ÅR: MAN FÖLL FRÅN LANDGÅNG PÅ BYGGE

Byggnadsarbetaren Gunnar Virlén i Katrineholm föll i måndags då han gick uppför en landgång i ett bygge på Landsvägsgatan, med omkring 4 meters höjd. I fallet erhöll han en del konstitutioner på kroppen, men några farligare skador uppstodo ej. Han fördes till Kullbergska sjukhuset, vilket han dock efter företagen undersökning fick lämna.

50 ÅR: LIVLIG SÄSONG I FLYGKLUBBEN

Katrineholms flygklubb har även detta år haft en livlig säsong på segelflygsidan. Närmare 800 starter har man hunnit med på fältet vid Sund, och innan säsongen är slut räknar segelflygläraren Rolf Stenberg med att ha hunnit utbilda 12 nya segelflygare och fått tre certifikat klara.

50 ÅR: JULITA HÖJER SKATTEN

Julitaborna får bereda sig på en skattehöjning nästa år. Kommunalnämndens förslag slutar på en höjning för den borgerliga kommunen på en krona och 13 öre. Det blir dock bara en krona som "märks" eftersom pastoratet sänker utdebiteringen med tio öre och tingslaget med tre öre.

50 ÅR: ELEVRÅDET PLANERADE I NY LOKAL

När elevrådet i Vingåker planerade inför tisdagens "Operations dagsverke" kunde man göra det i egen expeditionslokal för första gången. Vidåkersskolan har nämligen fått ett s. k. uppehållsrum. Där inryms också rådets redaktion. Uppehållsrummet tillkom ett år efter en skrivelse från elevrådet till skolstyrelsen.

25 ÅR: POLISEN HÖLL ANDAN UNDER NATTEN

Natten till torsdagen höll många andan. Polisen gjorde det. Räddningstjänsten gjorde det. En och annan uppskrämd villaägare. Likaså företagare. Det var torsdag. Var skulle torsdagspyromanen slå till den här gången? Därför hade polisen skärpt bevakningen. I Katrineholm fanns patruller på strategiska ställen. KK:s reportageteam var också på plats. Men pyromanen visade sig inte utan föredrog att hålla en låg profil.

10 ÅR: BESÖKARNA STRÖMMADE TILL MOTTAGNINGEN

Under första vaccinationsdagen strömmade Katrineholmsborna till vaccinationsmottagningen för att få sin spruta mot svininfluensa. För att undvika alltför stor anstormning tilldelades varje patient en kölapp. Sedan slussades de efter hand in till de fem väntande vaccinationssköterskorna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!