Förslaget presenterades vid en presskonferens i mitten av november 2014.

"Jag tycker att förslaget ser roligt ut. Enkelt, inte så förskräckligt invecklat", sa kommunstyrelsens ordförande Göran Dahlström (S) då.

Bakom förslaget, med hus, södervända sluttande gräsmattor, sociala sittplatser, ett vattenspel, sociala mötesplatser och en träddunge, stod konsultfirman Sweco.

Torget skulle invigas när staden firade 100 år. Men ljusen är sedan länge utblåsta i födelsedagstårtan.

Vad var det som hände?

– Vi har en plan som lever. Men det har inte hänt så jättemycket under den tid som jag har varit här, i den frågan, säger Stefan Jansson, som tog över som chef för samhällsbyggnadsförvaltningen efter Lars Hågbrandt

För att kunna göra en bullerutredning måste den som ska bygga huset ta fram en planritning.

Och var är planritningen?

– Den har vi inte fått till oss. Vi har dessutom haft fullt upp med många andra planer. Att ta fram en planritning tar väldigt lång tid, säger Stefan Jansson.

Hur lång tid har de på sig att göra det?

– De har på sig fram till 1 maj 2019.

Hur upplever du torget i dag?

– Jag kan sakna inramningen av torget, det är min personaliga uppfattning i alla fall. I dag är det väldigt öppet. Vi har ju haft en isbana här under vinterperioden. Vi behöver skapa lite attraktionskraft för att dra folk till torget. Där har vi säkert en del att fundera på och göra. Men det är mer en strategisk planering, hur man kan gå vidare och från vår sida har vi inte börjat titta på de bitarna ännu.