– Det är roligt att vara här igen, säger han när tidningen träffar honom utanför Fridhem.

Han och frun Raija Malmström är i full gång med att lyfta ut målningarna ur bilen och rigga i utställningslokalen, assisterad av hunden Mimmi. Utställningen pågår mellan fredag och söndag och 22 målningar med landskaps- och stadsmotiv har han med sig.

Utställningen som har blivit en årlig tradition kom till efter att paret 2010 hade stannat vid Fridhem för att dricka kaffe. De frågade om de inte kunde få ställa ut konst här och på den vägen är det.

Artikelbild

Ulf Malmström med sin fru Raija Malmström och hunden Mimmi.

– Ingen sommar utan Fridhem, säger Raija Malmström.

Ulf Malmström är född i Göteborg men har varit bosatt i Roslagen sedan 1975. Han målar i akvarell, gouache och blandteknik. Motiv hämtar han gärna från Sörmland och Stenhammars slott och Gamla Stan i Stockholm. Men även stämningen från dansgolven i folkparkerna på 50-talet är favoriter. Han har genom åren medverkat i ett flertal samlingsutställningar, samt haft separata utställningar i Sörmland, Stockholm och Roslagen, samt i sin tidigare ateljé i Gamla Stan. Men somrarna på Fridhem är speciella för honom och hit återkommer han.

Kaffestugans nya ägare Marina Andersson ser mycket positivt på konstutställningarna.

– Det är alltid roligt när folk vill ställa ut. Det här är andra konstutställningen i år och två till är inplanerade.

Artikelbild

22 målningar ställer Ulf Malmström ut på Fridhem.

Hon och hennes man är bönder och har ett lantbruk några kilometer bort från Fridhem, men bestämde sig för att köpa kaffestugan.

De har stått som ägare från om med 1 mars i år och sedan dess har det varit mycket att stå i. De har hunnit bygga en ramp upp till kaffestugan som gör det lättare för äldre och handikappade besökare.

Artikelbild

Ulf Malmström ställer ut för nionde året på Fridhem

– Det har kommit långt mer gäster än jag hade förväntat mig och det har varit fullt upp, säger hon nöjd.