Turnépremiär för Di Leva i Floda kyrka

Snart kommer han till Floda, artisten Thomas Di Leva som har fått en plats i publikens hjärtan under sin långa karriär.

2016 höll Tomas Di Leva konsert tillsammans med Floda kyrkokör och den 24 oktober är det dags igen.

2016 höll Tomas Di Leva konsert tillsammans med Floda kyrkokör och den 24 oktober är det dags igen.

Foto: Tomas Nilsson

Floda2019-10-16 10:14

För tredje året i rad besöker Thomas Di Leva till hösten en rad kyrkor runt om i landet med sin "Hjärtat vinner alltid"-turné. Premiären blir i Floda kyrka den 24 oktober och "Hjärtat vinner alltid" är även namnet på hans album från 2011.

– Det passar bra när man ska åka runt till kyrkor. Kyrkorna nuförtiden är väldigt öppna lokaler där man kan mötas från hjärta till hjärta. Musik i sig går förbi intellektet, hjärtat är större än hjärnan.

Vad kan publiken i Floda kyrka förvänta sig den 24 oktober?

– De kan se fram emot en kväll med mycket musik förstås och jag sjunger mina låtar tillsammans med kyrkokören. Vi bara fortsätter på den här turnén år efter år och det är alltid så inspirerande med alla som är där och sjunger med. Jag tror alla går därifrån med extra mycket kraft, styrka och inspiration.

Inför konserten övar Di Leva tillsammans med kyrkokören.

–  Det är fantastiska möten varje gång och man slås av att det sjungs så mycket i Sverige. Det tycker jag är väldigt hoppingivande, mer sånt!

Vad har kyrkan för betydelse för dig?

– Jag är döpt i katolska kyrkan men ser mig inte som en katolik, jag tillhör allt och alla. Det är bra att kyrkorna öppnar sig mer och att den andliga sfären på jorden får en större roll. Det är en del av den kamp jag fört som artist. Andligheten är viktig, men blir mindre om den ska in i en speciell religion. Kan vara viktigt med en viss identitet och vissa ceremonier, men det är bara olika vägar upp för samma berg.

Hur skiljer sig privatpersonen Thomas från artisten Di Leva?

– Artisten är nog mjukare än den vanliga personen. Är man i rampljuset väger man sina ord lite mer, eftersom man vet att det man sagt och gjort kommer att finnas kvar. När jag är hemma och tappar grytan med mat i golvet är det klart jag svär och blir arg, så är det för alla människor. 

I en tid där det rapporteras om oro i omvärlden och klimatkris, poängterar han vikten av att välja sin egen väg.

– Det är viktigt att göra det man älskar. Jag tror inte på att stå på barrikader, det som förändrar något i våra liv är vad vi väljer att göra för val i vardagen. Det är de små sakerna som förändrar och det är vi som väljer. 

Under våren och sommaren har Di Leva turnerat med konserten "Changes", som är en hyllning till David Bowie och hans odödliga låtskatt. 

– Jag har lyssnat jättemycket på Bowie och det påverkade mig i tonåren. När han dog 2016 kom allt upp i mig och då föddes tanken på en hyllningsshow.

Med på turnén är Henrik Olsson från Österåker som gitarrist i Di Levas band.

–  Henke är fantastiskt duktig, hatten av för honom! Det är svårt att som gitarrist tolka David Bowies låtar för det är så många olika typer av gitarrspel, men det har han verkligen lyckats med!

Thomas är även aktuell med nysläppta singeln "Men in black" och efter årsskiftet släpper han albumet "The hybrids".

– Om man gillade tv-serien "The X-files" kommer man att gilla det, avslöjar han.

Hur tacklar du höstens mörker och kyla?

– Allt dör ju på samma sätt som allt föds, det är den andra sidan av samma mynt. Man får vara tacksam och ta vara på varje dag och göra det man drömmer om. Ingen av vet hur länge vi är kvar här och det är en av de få jämlika saker som finns. Det finns också något poetiskt och vackert med det. Allt är bara energi i universum och den samlade energin man har när man dör är den som går vidare i universum.

Mer om Thomas Di Leva

Ålder: 55 år

Bor: Stockholm

Familj: hustrun Sofie Di Leva och sönerna Cosmo och Telo.

Verksam: Som låtskrivare, sångare och föreläsare. Ger sedan 20 år tillbaka kurser i meditation och personlig utveckling och håller föredrag för skolor, föreningar, företag och organisationer.

Aktuell med: Singeln "Men in black" och kyrkoturnén "Hjärtat vinner alltid" .

Kuriosa: Thomas bytte som 14-åring efternamn från Magnusson till Di Leva, inspirerad av sin mors italienska flicknamn Leva.

Karta: Floda kyrka, Södermanland
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!