44 av totalt 48 datorplatsbiljetter var redan sålda när den tre dagar långa spelfesten drog igång. De flesta startade i lan-rummet, där man kopplar upp sig på ett gemensamt nätverk via sin egen dator och spelar medan man umgås.

– Högstadie- och gymnasieelever har varit svåra att få hit på fritiden. Då tänkte vi att vi gör ett lan för dem i stället, de blir inspirerade när de tar sig hit, säger Martin Olsson, verksamhetsledare på Komtek.

15-åriga Hanna Löfving som deltar för första gången, testar ett nytt spel. Trots att det bara har gått några timmar sedan lan:et drog igång, är hon redan övertygad om att hon kommer att ha kul. Det bästa är att man kan umgås med vännerna.

– Jag blev rekommenderad att komma hit på lan av några kompisar som spelar en del och hade varit här tidigare. Jag spelar inte jättemycket egentligen, men det roliga här är att vi är ganska många kompisar som är med tillsammans.

Men lan-dagarna erbjuder inte bara datorplatser. Man kan också prova på KTC:s virtuella verklighetsutrustning och sväva i häftiga miljöer, skriva ut ritningar i 3D, spela utmanande brädspel eller låta datorn följa ögats rörelser med eyetracking. Det är också möjligt att spela tv-spel eller se på film i filmrummet.

– Jag föredrar tv-spel, det är lättare att bara ta med sig spelkonsolerna än att ta hit datorn, säger Oscar Andersson, 15 år.

Kompisen Claudio Elhajj tycker att det bästa med lan:et är att man lär känna andra spelintresserade ungdomar.

– Alla som är här gillar att spela, man kan umgås med folk som har samma intresse. Det är inte alla som har ett spelintresse och då kan man känna sig utanför, men här känner man inte så, säger han.

Jacob Kvarnström föredrar brädspelsstationen, som den lokala spelföreningen Kattcon håller i.

– Spelet går ut på att inte bli berusad och ta skada, då åker man ut, säger han, fullt koncentrerad på fantasy-spelet han håller på och spelar med ett gäng andra.

– Vi har massor med spel här, säger Patrik Ljungberg, ledamot i Kattcon, och pekar på ett tiotal spel, bland annat ett bilspel där man kan köra Formel 1.

Lan:et, som pågår fram till klockan tolv på torsdagen, erbjuder också sovplatser för dem som vill sova över. Carina Strömsten har precis anlänt för att lämna sängkläder, två datorskärmar och mat åt sin 17-åriga son, som ska övernatta.

– Han har deltagit på andra lan, men det är första gången här, säger hon.