För sextonde gången hade Järvenskolornas musikklasser under fredagen avslutningskonsert. I Tallåsskolans aula bjöds på två framträdanden. Under eftermiddagen var det genrep kombinerat med skolkonsert och på kvällen offentlig konsert.

Att skolkonserten inte lockat så många märks inte. Redan från första numret är publiken med på noterna och applåderar som om det vore fullsatt.

Konserten inleds med finstämd körsång i "Uti vår hage" för att sedan ta riktig fart när en energisk Jasmine Kara kommer in på scen. Jasmine Kara är artist och låtskrivare med en internationell karriär och har haft låtar på musiklistor i Sverige, England och Japan. Sedan några år är sångerskan bosatt i New York men hon tycker att Katrineholm också är en bra stad.

Artikelbild

Jasmine Kara bjuder på flera av sina hits och levererar även den osläppta "Make love great again".

– Jag gjorde om Trumps "Make America great again", presenterar hon låten med.

Under konserten varvas framträdanden av kören, olika ensembler som musikklassernas elever har, soloinsatser och ett dansnummer som ska tävla i SM nästa vecka.

På scen finns förutom avgångseleverna i musikklasserna, musiklärare och inhyrda musiker. Tillsammans bjuder de på ett varierat program som berör. Ibland är det så vackert att det är varning för tårar för att i nästa stund vara så mäktigt att gåshuden infinner sig. Däremellan är det så ösigt att publiken inte kan låta bli att klappa takten.