För andra året i rad arrangerar spelföreningen KattCon, med Patrik Ljungberg i spetsen, en zombie walk. Professionella make up-artister kommer finnas på plats vid lokstallarna för att hjälpa upp till 70 deltagare att skapa den rätta ruskiga looken, dock gäller föranmälan till just detta moment.

För den som föredrar att sminka sig själv går det också alldeles utmärkt, smink tillhandahålls av arrangörerna. Dessutom kommer all sminkning, både professionell och egen, att ske utan någon kostnad. Det är Katrineholms kommun som ihop med studiefrämjandet och KattCon står för kalaset.

Eventet drar i gång under förmiddagen och Patrik Ljungberg berättar att de under dagen även kommer att göra en kortfilm. Hans bästa tips inför zombie walken är att:

– Våga delta. Ta inspiration av någon zombiefilm.

Personligen föredrar Patrik Ljungberg den långsamma, släpiga och mer fumliga zombiestilen. Frankensteins monster-typen dissar han helt. På sena eftermiddagen kommer de odödas zombieparad stapplande bege sig från lokstallarna, via stadsparken med slutmål Stortorget.