Julmusik strömmade ur högtalarna på torget under skyltsöndagen. Här serverades glögg och här kramade barnen om de mjuka snögubbarna och renen som strosade runt bland besökarna. Under söndagen var det också dags att inviga den stora skridskobanan som anlagts på Stortorget.

Dagen till ära hade kommunstyrelsens ordförande Göran Dahlström (S) snörat på sig skridskorna. Och han hälsade katrineholmarna välkomna till en jätterolig dag.

‒För första gången har vi en konstfrusen isbana på torget, konstaterade han.

Artikelbild

Efter Göran Dahlströms "ett, två, tre" gav sig alla åkare ut på isen på Stortorget.

Han berättade vidare att han tidigare samma dag läst att det kostar 32 dollar att åka en och en halv timme i Rockefeller center i New York

‒Det gör det inte här. Den här isbanan är öppen dygnet runt. Se till att utnyttja den. När ni har släkten hemma på besök, ta fram de gamla skridskorna, eller handla nya. Passa på att åk en stund på lunchen. Jag hoppas också att många förskolor kommer hit.

Massor av barn satt redo, med skridskor på fötterna och hjälm på huvudet, för att göra Dahlström sällskap på isen och efter hans "ett, två, tre" fick de fart allihopa.

Stina Malmberg, 8 år, var en av många som tyckte att det var roligt att åka skridskor på torget. Hon berättade att hon annars mest brukar åka i ishallen. Klasskompisarna Linnéa Sandnell och Amelia Lundborg trivdes också.

Artikelbild

Linnéa Sandnell och Amelia Lundborg uppskattade skridskobanan på torget i Katrineholm.

‒Det var mamma som sa att vi skulle gå hit och åka, berättade Linnéa Sandnell.

Vaktmästarna på Backavallen kommer att se till att isen är i gott skick ända fram till efter sportlovet. Bakom satsningen står KFV-marknadsföring, Citysamverkan, Katrineholms kommun och Tekniska verken.