Louise Magnusson från KFV Marknadsföring hade med sig en kylväska full med isbitar till torget, mitt i majvärmen, när den nygamla satsningen på isbana presenterades på måndagen. Med på torget var kommundirektören Sari Eriksson, kommunstyrelsens ordförande Göran Dahlström (S) och dess vice ordförande Lars Härnström (M), samt Ida Grönvall från KFV Marknadsföring.

Förra vintern var den första med konstisbana på Stortorget och nu i vinter kommer banan tillbaka.

– Vi kommer att sätta upp den lagom till julskyltningen den 25 november och den får ligga minst till sportlovet, eller så länge den inte smälter, säger Ida Grönvall.

Första året hyrdes banan, men nu har KFV Marknadsföring köpt in den och kommunen hyr in sig på den de kommande tre åren. Intresset för att åka skridskor på torget har varit stort.

– Det har varit folk på den hela tiden, både på vardagar och helger och en del skolor har till och med varit här och åkt, säger Louise Magnusson.

Under perioder, som på sportlovet, har man kunnat låna skridskor och hjälm vid banan, och på söndagarna har det varit musik. Till vintern är tanken att utveckla både musik och andra aktiviteter runt banan.

– KVBS och Backa konståkningsklubb ska ha några av sina "Skridskokul" för barn här på banan. Vi har haft skridskodisco och uppvisningar och vi vill ha lite mer sådana saker, säger Ida Grönvall.

Och eftersom det är valår kunde inte Göran Dahlström, själv gammal bandytränare, låta bli att bjuda på ett vallöfte:

– Om vi har kvar våra positioner efter valet lovar jag och Lars Härnström att åka minst en timme på invigningen.