Efter lunchtid på fredagen intog niondeklassarna på Järvenskolan Södra Tallåsaulan för att tillsammans fira att grundskolan är över.

Fanborgen tågade in i aulan till sång av musikklasserna som framförde "Kom". Därefter stod nationalsången och "Uti vår hage" på programmet.

Olov Kristensson, administrativ chef på Järvenskolan Södra, var dagen till ära konferencier och guidade den fullsatta aulan genom avslutningen.

Artikelbild

Rektor och mentorer delade ut betygen till eleverna.

Därefter bjöd publiken på "Supposed to be" med Simon Kvarnhem på sång och Ella Skagerström på piano följt av "Sunday morning" med Maja Öhman på sång och Jacob Hellgren på trummor.

Vidare bjöd också Jason Murad på "Diamonds" på piano.

I sitt sommartal konstaterade rektor Susanna Ölander Borg att det varit en lång vår, att många väntat och längtat och att dagen nu äntligen är här.

– Nu slipper ni väckarklockor och idrottskläder som ska packas. Och så slipper ni känslan när ni upptäcker att gympapåsen från förra gången fortfarande ligger ouppackad innanför dörren.

Artikelbild

Musikklassernas niondeklassare bjöd på allt från "Uti vår hage" till "Without you" i samband med fredagens skolavslutning i aulan.

Hon pratade vidare om mögel som lätt utvecklas i bortglömda gympakläder, att sommartid är tid då man får använda sin telefon eller padda till precis vad man vill och om glädjen att själv få bestämma vad man ska göra med sin tid.

Hon tackade också för lärdomar hon fått med sig från det gånga året.

– En ny erfarenhet är att man inte bara kan åka bob på snön utan även nerför söders trappor.

– Ni finns allihop i våra hjärtan, ni är våra söderungar nu och för all framtid. Lycka till och stort tack för att vi fått vara en del av ert liv, avslutade hon.

Därefter delades betygen ut. Alla elever fick klassvis gå upp på scenen, namnen ropades upp och kuverten delades högtidligt ut av rektor och klassens mentor.

Flera elever fick också ta emot stipendier. Bland annat Marla Tuoma i klass 9C2 som fick skolans högsta betyg med 322,5 poäng.

Kören bjöd därefter på "Så skimrande var aldrig havet" och en egen version av Aviciis "Without you", med Lavina Karlsson Krig på sång och John Bergius på gitarr.

Musikklasserna leddes av Marie Axelsson, Hasse Thörnberg, Jenny Lindström och Emil Sotkasiira.

Skolavslutningen avslutade med "Flaggan vajar på sin stång" och "Den blomstertid nu kommer".