Klockan 20:20 på söndagskvällen larmades polisen till Jägaregatan på Öster, där man anträffade en man i 30-årsåldern som blivit skjuten. Skjutningen skedde i trappuppgången i ett flerfamiljshus. Mannen fick föras till sjukhus. Skadeläget är ännu oklart, men mannen är talbar och har kunnat höras av polisen.

– Han har berättat lite kort om hur han uppfattat det som hänt, men vi ska prata ytterligare med honom, säger Lars Liewenborg, chef för polisens avdelning för grova brott.

Vid lunchtid på måndagen fanns ingen misstänkt för skjutningen, men polisen fortsätter med förhör, både av den skjutne mannen och av vittnen. Polisens presstalesman Thomas Agnevik säger att polisen gärna vill ha kontakt med fler vittnen.

– Om det är någon som sett något eller i övrigt vet vad som kan ha hänt. Sannolikt har väl personen, gärningsmannen, uppehållit sig där i vart fall innan det här hände, säger han.

Lars Liewenborg berättar att man hört ett tiotal personer, främst boende i området, men att man kommer att höra fler.

Under måndagsmorgonen och -förmiddagen genomfördes polisens tekniska undersökning på brottsplatsen. Lars Liewenborg säger att det är lite för tidigt att berätta något om vad den har gett.

– Vi har i princip bara börjat jobba med det här, säger han.

För tillfället är brottsrubriceringen "försök till mord", men Lars Liewenborg säger att den troligen kommer att omrubriceras till "grov misshandel" och "grovt vapenbrott". Något vapen är inte upphittat, men uppenbarligen, säger Liewenborg, har någon ett vapen, eftersom skott avlossats.

Polisen vill inte gå in på om det avfyrades ett eller flera skott och vill inte heller säga något om var mannen träffades.