"Kholmhack100" arrangerades under 24 intensiva timmar på Katrineholms tekniska college. Ett 20-tal deltagare från gymnasieskolor, högskolor och småföretag samlades för att utveckla digitala tjänster. Ett 15-tal idéer och behov hade lämnats in av företag, personer och organisationer.

Deltagarna delades in i sex team som valde ut en idé eller ett behov som de utvecklade.

‒Allt från deltagarnas kunskaper till de resultat som preseterades har klart överträffat våra förväntningar. De verkar också ha haft mycket roligt under eventet och de har förstås lärt sig massor, både av varandra och av proffsen på plats, säger Marie Gillstam i ett pressmeddelande.

När eventet avslutades presenterades sex mockups/prototyper, bland annat en svamp- och bärapp, en aktivitetsmotiverande app som bidrar till den globala vattenutmaningen och ett bugdgivningssystem.

Juryn utsåg tre vinnare i kategorierna bästa team, bästa pitch och bästa prestation. Varje team fick en prispeng på 5000 kronor.

Bästa prestation gick till Team piraterna som bestod av Amanda Ramstedt, John Ramstedt och Mimmi Weng. Utmärkelsen bästa team gick till Team vinnarna. Teamet bestod av Gustav Cosmo, Linus Lilja och Anton Medberg. Bästa pitch gick till team/projekt Move for water. Teamet bestod av Johanna Pettersson och Emily Fong.