Locker room talk började som ett UF-företag.

– Vi ville ägna oss åt något annat än doftljus och mobilskal, säger Shanga Aziz.

UF-företaget fick sitt namn efter att USA:s president Donald Trump hävdat att hans sexistiska uttalanden om kvinnor bara var omklädningsrumssnack.

I dag är Locker room talk en ideell organisation som utbildar killar i 10-14-årsåldern i deras omklädningsrum. Syftet är att förändra omklädningsrummens machokultur.

– Det är mycket skitsnack bland killarna i omklädningsrummet, vilka leder till skeva värderingar. Vi vill skapa en ny bild av vad manlighet är, säger Shanga Aziz.

Under 15 minuter innan träningen, vid åtta tillfällen, pratar de om värderingar, manlighet och jämställdhet.

Företaget och organisationen har bland annat tagit fram en film där barnen och ungdomarna, genom VR-glasögon, får ta del av snacket i omklädningsrummet och öva sig på att säga ifrån utan att ställa sig upp och skrika högt.

Under sitt föredrag i Katrineholm berättade Shanga Aziz om företagets utveckling från skolbänken till den stora fotbollsgalan i november där Locker room talk fick ta emot det första nummer 10-stipendiet och hyllningar av Zlatan Ibrahimovic.

Målet har hela tiden varit att få till ett samarbete med Riksidrottsförbundet. Nu har de kommit dit.

I åtta distrikt ska nu Locker room talk utbilda fler unga utbildare som ska besöka föreningar och träffa killar i åldrarna 10 till 14 år. De åtta distrikten som berörs inledningsvis är Norrbotten, Västerbotten, Örebro, Stockholm, Västra Götaland, Östergötland, Småland, Skåne.