Under våren gick det undan med hejdundrande fart för Sjötorps hus nybygge på Värmbolsvägen. Vid årsskiftet sattes spaden i backen för det nya kontorshotellet och redan i juni kunde de första hyresgästerna flytta in.

– Det har varit ett hektiskt arbete att få det klart och företagen som hyr av oss har fått vara med och påverka sina lokaler. Det är kul att det inte bara är Lövåsen, utan även den här delen av Katrineholm som utvecklas och växer, konstaterar Pär Knutsson, vd på Sjötorps hus.

Redan när bolaget köpte tomten för tre år sedan för att bygga eget kontor, fanns tanken på att vidareutveckla det som en gång var Värmbols fotbollsplan. Kontorshotellets 2000 kvadratmeter rymmer nu 65 arbetsplatser och bland andra har företagen We hunt, Iver, LRF konsult och Påhlsons daylight flyttat in.

– En del har flyttat från centrum och här har de p-plats utanför dörren. Vi har även 16 platser avsatta för småföretagare som inte vill jobba hemifrån utan ha en arbetsplats att gå till och hälften av dem är redan uthyrda.

Under fredagen var det högtidlig invigning och kommunalrådet Göran Dahlström skötte bandklippningen med guldsax. Han passade på att berömma initiativet.

– Sjötorps hus har utvecklats fantastiskt och vi behöver kreativa företagsledare som är beredda att satsa. Jag är så glad för att vi i Katrineholm har egna byggare som anlitar lokala underentreprenörer. Det får hela näringslivet att växa och här i Katrineholm hoppar vi över lågkonjunkturen, sade han.