Revyn byter koncept och blir krogshow

Efter tio Är i TallÄsaulan byter Katrineholmsrevyn premiÀrdatum, lokal och koncept. FrÄn storskalig scenshow till en mer intim krogshow pÄ Safiren.

I mitten syns Cissie Brunosson i den senaste revyn, "De folkvalda".

I mitten syns Cissie Brunosson i den senaste revyn, "De folkvalda".

Foto: Roger Culmsee (Arkiv)

Katrineholms kommun2019-11-05 15:05

Det var nĂ„got som skavde. SĂ„ beskriver Katrineholmsrevyns producent Cissie Brunosson kĂ€nslan som fick revygĂ€nget att Ă€ndra riktning. 

– Förra Ă„ret kĂ€ndes det lite motigt. Vi kĂ€nde att om ska vi göra det hĂ€r, sĂ„ ska vi hitta pĂ„ nĂ„got annat. 

I tio Är har Katrineholmsrevyn upptrÀtt pÄ TallÄsaulans scen. FörestÀllningen har vÀxt och vid trettioÄrsjubileet för tre Är sedan sÄ skalades allt upp, för att göra nÄgot extra. NÄgot som den ideella föreningen sedan har försökt övertrÀffa varje Är. Det som skulle vara en fritidssysselsÀttning blev till slut ett heltidsjobb för delar av ensemblen.

– Nu har vi skalat ned ganska mycket. IstĂ€llet ska vi komma publiken nĂ€rmare och fĂ„ mer interaktion. Vi har ett bra samarbete med Statt sedan innan, sĂ„ nu blir det mat pĂ„ varje förestĂ€llning.

575 platser i aulan byts mot 400 pĂ„ Safiren, varav 140 Ă€r middagsbiljetter och resten vanlig publikplats. För revyn innebĂ€r det att de kan lĂ€gga allt fokus pĂ„ sjĂ€lva förestĂ€llningen, istĂ€llet för att ordna med allt runtomkring, som de fĂ„tt göra tidigare Ă„r. 

– Vi ska hitta tillbaka till det vi tycker Ă€r kul. Vi backar tillbaka till det vi gjorde frĂ„n början. 

PĂ„ lördag Ă€r det kollationering för ensamblen. DĂ„ presenteras den del av manuset som Ă€r klart, i nulĂ€get en och en halv akt. För att Ă„tergĂ„ till den familjĂ€ra kĂ€nslan ses gruppen hemma hos koreografen Cia Ronach och kapellmĂ€staren Thomas Ronach, som ocksĂ„ ingĂ„r i produktionsgruppen tillsammans med Cissie och HĂ„kan Brunosson. 

– Mycket Ă€r egenskrivet i Ă„r. Det rann till nĂ€r vi fick fokus och motivation. Revyn har redan sagt det vi vill sĂ€ga och stĂ„r för det vi stĂ„r, nu ska vi bara ha kul. GlĂ€dje, lĂ€tthet och personligt Ă€r vĂ„ra ledord i Ă„r, sĂ€ger Cissie Brunosson.

De invanda rutinerna kring ombyten och allt som hĂ€nder bakom scenen blir nya utmaningar. 

– Allt kĂ€nns nytt. Vi har fĂ„tt en loge nere i kĂ€llaren och dĂ„ tĂ€nker man, jaha, hur blir det med det hĂ€r. 

Lösningen ser ut att bli att delar av ensemblen, som har elva aktörer,  delvis fĂ„r hĂ€nga bakom scenen nĂ€r de inte Ă€r i rampljuset. 

Nytt Àr ocksÄ att revyn lÀmnar trettondagsafton som premiÀrdatum och istÀllet flyttar fram den första förestÀllningen till 23 januari. Totalt ges Ätta förestÀllningar och pÄ scenen finns ocksÄ fem medlemmar ur bandet Ronachs kapell.

Katrineholmsrevyn satte upp "De folkvalda" pÄ TallÄsaulans scen förra sÀsongen.
Katrineholmsrevyn satte upp "De folkvalda" pÄ TallÄsaulans scen förra sÀsongen.
Karta: Safiren Konferenscenter
SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!