Restaurangägaren: "jag är helt förtvivlad"

Tjuvar har krossat rutorna och stulit sprit från restaurangen vid tre tillfällen på några veckor.

Tre gånger på mindre än en månad har Kungens hörna utsatts för skadegörelse och inbrott.

Tre gånger på mindre än en månad har Kungens hörna utsatts för skadegörelse och inbrott.

Foto: Carina Bergius

Katrineholms kommun2019-10-23 21:35

Tre gånger på mindre än en månad har restaurang Kungens hörna på Hantverkaregatan utsatts för inbrott.

– Jag är helt förtvivlad, säger ägaren Mehmet Serinkaya. 

Det började med ett samtal till polisen i gryningen den 29 september. Enligt inringaren hade två personer gjort inbrott på restaurangen genom att slå sönder en ruta, gått in och tagit flera flaskor alkohol. 

– De hade krossat rutan och gått in och plockat flera flaskor vodka och annan sprit. De tog en Iphone och en Macbook också den gången, säger Mehmet Serinkaya. 

tisdagsmorgonen den här veckan kom nästa samtal till polisen. Tillvägagångssättet var liknande det i september: krossad ruta, stulna spritflaskor.

Den här gången dröjde det inte ens ett dygn, tills restaurangen utsattes igen. Tidigt på onsdagsmorgonen ringde vittnen polisen och berättade att ljud av glaskross hördes.

– Polisen var framme på platsen efter ett par minuter, men kunde inte hitta någon som kan bindas till den ruta som krossats, sa Thomas Agnevik, polisens presstalesperson i region Öst.

Även nu försvann sprit från baren, säger Mehmet Serinkaya.

– Jag tror att det är samma personer alla gånger. Det är som att när spriten tar slut för dem går de och plockar hos oss. Vittnen säger att de springer mot torget, säger han. 

Lokalen har larm, men ägaren kan konstatera att tjuvarna tar sig in och ut på ett par minuter. För restaurangen är de upprepade inbrotten kostsamma. 

– Sakerna de stjäl kostar kanske 600 kronor. Men självrisken går på 9 000 kronor varje gång. Jag är orolig att försäkringsbolaget ska säga upp min försäkring, säger Mehmet Serinkaya. 

Galler till fönstren har han inte råd med; det skulle gå på 150 000 kronor.

– Jag ska plocka bort alla flaskor från baren och låsa in dem varje kväll, men det är mycket jobb. 

Polisen har nu tre händelser, där gärningsmännen använt ungefär samma tillvägagångssätt att utreda.

–  Vi kommer att titta på övervakningskameror, se om det finns bildmaterial antingen från närområdet eller från ställen dit personer kan tänkas ha förflyttat sig, säger kommissarie Peter Göransson vid Katrineholmspolisen.

Dessutom ska eventuella vittnen höras, Peter Göransson säger att polisen har kännedom om något eller några vittnen.

– Eftersom det skett tre gånger med ungefär samma modus är det sannolikt samma personer som har gjort det. Har de lyckats en gång tycker de väl att de vet hur de ska gå till väga, kommenterar han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!